Місто

Житомирська міська рада збирається дозволити викупити приміщення по вул. Лесі Українки фірмі місцевого депутата

24 May 2022, 11:50

Житомирська міська рада збирається затвердити ціну продажу приміщення магазину за адресою проїзд Юрія Кондратюка 11, затвердити ціну продажу нежитлових приміщень за адресою вул. Корольова, 46 та дати дозвіл на викуп приміщення за адресою Лесі Українки, 14.

Відповідні проєкти рішень сесії Житомирської міськради опублікували на сайті мерії 23 травня.

Так, у проєкті рішення сесії «Про затвердження ціни продажу приміщення магазину за адресою: проїзд Юрія Кондратюка 11» йдеться про те, що це приміщення орендує Дудкіна Валентина Костянтинівна, і що воно було оцінене незалежним експертом – приватною фірмою «ЮрЕкс» «Юридична консультація та майнова експертиза».

Депутатам міськради запропонують затвердити ціну продажу приміщення на проїзді Юрія Кондратюка в розмірі 2 млн 459 тис. 91 грн з ПДВ з урахуванням невід’ємних поліпшень та доручити міському голові укласти договір купівлі-продажу з підприємцем.

Зазначимо, що 24 травня 2021 року на сайті міської ради оприлюднили проєкт рішення щодо надання згоди ФОП Дудкіній Валентині Костянтинівні зробити «невід'ємне поліпшення» нежитлового приміщення площею 219,3 кв.м. на загальну суму 534,8 тис.грн, що становило 49% ринкової вартості майна.



У другому проєкті рішення мова йде про затвердження ціни на продаж нежитлового приміщення за адресою вул. Корольова, 46. Дане приміщення площею 201,7 кв.м орендує Севастьянов Єгор Геннадійович, експертне оцінювання було проведене Лапкіною Т.В.

Депутатам міськради запропонують затвердити ціну продажу приміщення на вулиці Корольова в розмірі 2 млн 129 тис. 256 грн з ПДВ з урахуванням невід’ємних поліпшень та доручити міському голові укласти договір купівлі-продажу з підприємцем.



Третій проєкт рішення сесії передбачає надання дозволу на викуп ПП «Васком» приміщення площею 15,6 кв. м, що розташоване по вул.Лесі Українки, 14 та перебуває на балансі КП «Регулювання орендних відносин». Під час приватизації планують врахувати вартість невід’ємних поліпшень, здійснених товариством в орендованому приміщенні.

Бенефіціарним власником ПП «Васком» є Кучик Василь Карімович – депутат Житомирської міської ради, обраний від партії ОПЗЖ.

Нагадаємо, 22 січня 2021 року на сайті міської ради оприлюднили проєкт рішення щодо надання згоди ПП «Васком» на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого нежитлового приміщення, що розташоване по вулиці Лесі Українки, на 61,19% ринкової вартості майна.



Зазначимо, що орендарі можуть викупити комунальну нерухомість без конкурсу, якщо зроблять в орендованих приміщеннях «невід’ємне поліпшення» щонайменше на 25% від оціночної вартості майна.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 24 грудня ухвалили рішення, яким затвердили перелік об’єктів нерухомого майна Житомирської міської територіальної громади, що підлягають приватизації у 2022 році: 33 об’єкти, з яких 28 – перехідні з 2021 року, а п’ять – нові.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада проєкт рішення приватизація приміщення нерухомість 
Матеріали по темі