Події

У Житомирській області поліція за добу викрила шістьох злодіїв: крали електроінструменти, велосипеди і телефон

24 May 2022, 16:40

23 травня працівники поліції області викрили шістьох чоловіків у причетності до крадіжок в обласному центрі, Глибочицькій та Пулинській громадах. Нині правоохоронці проводять необхідні слідчі дії у рамках відкритих кримінальних проваджень.

Про це 24 травня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Учора до відділення поліції №4 (смт. Хорошів) звернулася 55-річна житомирянка з повідомленням про крадіжку речей з її підсобного приміщення у селі Пулинської громади. Правоохоронці з’ясували, що до крадіжки може бути причетним родич потерпілої, 48-річний місцевий житель. Попередньо, чоловік проник до господарського приміщення, пошкодивши стелю, та виніс звідти електроінструмент та велосипед. Нині він у вчиненому зізнався. Речові докази було вилучено за місцем проживання чоловіка», - йдеться у повідомленні.

Двох причетних до крадіжок двоколісників викрили оперативники в обласному центрі та Пулинській громаді. 31-річний житомирянин забрав велосипед, залишений власником неподалік одного з продуктових маркетів у середмісті. А 24-річна жителька Пулинської громади скористалася тим, що односелиця поставила свій двоколісник неподалік однієї з ферм у селі, а сама пішла у справах.

«Також житомирські оперативники встановили ще двох причетних до крадіжок чужого майна. 37-річний житомирянин, відволікши увагу продавчині, забрав з прилавку її мобільний телефон. Інший же, 36-річний містянин, взяв зі стільця в одному з комп’ютерних клубів наплічник з харчовими продуктами та гаманцем жителя Бердичівського району. Останній поклав своє майно неподалік від себе і лише згодом звернув увагу на відсутність речей. Наразі викрадене вилучено», - зазначає пресслужба ГУНП у Житомирські області.

А правоохоронці відділу поліції №1 викрили 18-річного жителя Глибочицької громади у крадіжці електроінструменту з дачного домоволодіння 24-річного житомирянина. Поліцейські з’ясували, що молодик скористався відсутністю господаря та безперешкодно виніс речі з підсобного приміщення. Викрадене він збирався використати у власних цілях. Нині молодик пояснює мотиви своїх дій правоохоронцям.

В усіх випадках тривають досудові розслідування. Попередня кваліфікація діянь – ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Правоохоронці нагадують, що, зважаючи на вчинення злочину в умовах воєнного або надзвичайного стану, винним особам може загрожувати позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

Нагадаємо, 22 травня жителька Радомишльської громади виявила зникнення гаманця з наплічника. Поліція встановила, що крадіжку було вчинено під час богослужіння у місцевій церкві: підозрюють 18-річну дівчину.

Як повідомляв Житомир.info, 6 травня 2022 року працівники поліції області викрили шістьох чоловіків у причетності до крадіжок в обласному центрі, Станишівській та Чуднівській громадах. Чоловіки крали продукти, електроінструменти та побутове приладдя.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка злодій поліція Хорошів Пулини Глибочиця 
Матеріали по темі