Події

За незаконну порубку лісу житель Житомирської області отримав 5 років позбавлення волі з випробувальним строком

25 May 2022, 13:13

Жителя одного з сіл Житомирської області, який незаконно зрізав у Ємільчинському лісництві сосни, визнали винним та засудили до 5 років позбавлення волі з випробувальним строком на 3 роки.

Про це 25 травня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Прокурори Новоград-Волинської окружної прокуратури підтримали обвинувачення стосовно місцевого жителя, який скоїв незаконну порубку дерев, що заподіяло істотної шкоди (ч. 4 ст. 246 КК України). Його визнано винним та засуджено до п’яти років позбавлення волі з випробувальним строком на 3 роки», - йдеться у повідомленні.

У суді прокурори довели, що житель одного з сіл Новоград-Волинського району у квітні цього року самовільно, без лісорубних квитків, зрізав у Ємільчинському лісництві значну кількість сосен. Там же, на місці, розпиляв їх на 80 колод, діаметром до 70 см кожна, та мав намір вивезти лісоматеріал для продажу, однак був викритий лісівниками.

«Експертами встановлено, що державним інтересам та довкіллю незаконними порубками заподіяно шкоди на понад 145 тис. грн. Прокурором заявлено позов про стягнення з фігуранта справи зазначеної суми у повному обсязі. Цивільний позов обвинувачений визнав та ще під час судового розгляду сплатив частину коштів – 30 тис. грн», - зазначає прокуратура.

Також, з метою забезпечення відшкодування завданої шкоди накладено арешт на належне йому майно - житловий будинок та земельні ділянки загальною площею понад 0,6 га.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводили слідчі відділення № 1 Новоград-Волинського райвідділу поліції.

Як повідомляв Житомир.info, у грудня 2020 року за незаконні порубки у Житомирській області майстер лісу отримав 5 років позбавлення волі з іспитовим строком та має відшкодувати завдану довкіллю шкоду на суму майже 222 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс вирок вирубка суд сосна Ємільчине 
Матеріали по темі