Влада

Житомирська міська рада хоче дозволити депутатці та матері одного з депутатів «поліпшити» орендовані приміщення

26 May 2022, 11:50

Міська рада збирається надати згоди двом орендарям на здійснення невід’ємних поліпшень нежитлових приміщень Житомирської міської об’єднаної територіальної громади.

Відповідний проєкт рішення сесії 24 травня оприлюднили на сайті міськради.

«Надати згоду орендарям на здійснення невід’ємних поліпшень орендованих нежитлових приміщень Житомирської міської територіальної громади згідно з додатком. Встановити, що компенсація орендарю невід’ємних поліпшень, підтверджених висновком будівельної експертизи, вартість яких визначена суб’єктом оціночної діяльності, зараховується при приватизації орендованих приміщень за наявності відповідного рішення міської ради», - йдеться у проєкті рішення.

У додатку згадуються два приміщення та два орендарі, яким планують надати згоду на здійснення невід’ємних поліпшень:

на майдані Перемоги, 7 робити невід'ємне поліпшення нежитлового приміщення площею 50,4 кв.м на загальну суму 215,638 тис. грн (це 40,1 % ринкової вартості майна), буде ТОВ «Батерфляй К»;

ТОВ «Батерфляй К» засноване в 2007 році в Житомирі. Спеціалізується фірма на діяльності ресторанів, надання послуг мобільного харчування, статутний капітал – 6 млн 650 тис. грн. Директором та бенефіціарним власником фірми є Людмила Миколаївна Зубко - депутатка Житомирської міської ради від політичної партії «Європейська Солідарність».

Зазначимо, що у 2017 році ТОВ «Батерфляй К» викупило на майдані Перемоги,7 нежитлове приміщення площею 41, 7 кв. м за 414 481 грн 20 коп.

по вул. Лесі Українки, 43-а робити невід'ємне поліпшення нежитлового приміщення площею 169,2 кв.м на загальну суму 618,711 тис.грн (це 42,6 % ринкової вартості майна), буде Умінська Світлана Михайлівна

ФОП Умінська Світлана Михайлівна зареєстрована як ФОП з 2004 року в Житомирі, спеціалізується підприємниця на наданні в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Світлана Умінська є матір’ю Андрія Умінського - депутата Житомирської міської ради від політичної партії «Пропозиція».



Зауважимо, що орендарі можуть викупити комунальну нерухомість без конкурсу, якщо зроблять в орендованих приміщеннях «невід’ємне поліпшення» щонайменше на 25% від оціночної вартості майна.

Нагадаємо, 12 квітня 2021 року в одному з додатків до проєкту рішення сесії міськради зазначалось, що депутат Житомирської міської ради Андрій Умінський купує 0,0235 га землі під придбаним на аукціоні будинком на вул. Лесі Українки, 43.

Як повідомляв Житомир.info, на аукціоні 9 січня 2020 року з першої спроби продали 126,9 кв.м. в одноповерховому будинку на вул. Лесі Українки, 43, який розташований на земельній ділянці площею 0,0235 га: початкова ціна приміщення становила 176 тис. 949 грн, на аукціоні було 15 учасників, Андрій Умінський переміг з пропозицією 1 млн 2 грн. 4 лютого цього ж року мер Житомира Сергій Сухомлин підписав з Андрієм Умінським договір купівлі-продажу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада проєкт рішення приміщення поліпшення оренда Зубко Умінський 
Матеріали по темі