Події

У селищі Житомирської області ДЮСШ провела торги на будівництво басейну за 55 млн грн, договір із переможцем суд визнав недійсним

30 May 2022, 13:48

У селищі Романів Житомирської області комунальна дитячо-юнацька спортивна школа провела публічні торги на спорудження плавального басейну за 55 млн грн та уклала відповідний договір з приватним товариством-переможцем торгів. Прокуратура знайшла порушення у проведенні тендеру, а Господарський суд визнав договір недійсним.

Про це 30 травня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За позовом прокурорів Чуднівської окружної прокуратури Господарський суд Житомирської області скасував неправомірне рішення тендерного комітету комунальної установи про визнання приватного товариства переможцем торгів, а укладений між ними договір про закупівлю будівельних робіт визнав недійсним», – інформують у прокуратурі.

Пресслужба відомства пояснює: йдеться про те, що Романівська дитячо-юнацька спортивна школа у лютому 2019 року неправомірно провела публічні торги із закупівлі будівельних робіт для спорудження фізкультурно-оздоровчого комплексу – плавального басейну в смт Романів. За результатом торгів переможцем визнано приватне товариство, з яким укладений договір на виконання будівельних робіт за бюджетні кошти на суму майже 55 млн грн.

Однак прокурори окружної прокуратури встановили, що комунальна установа – спортивна школа – діяла неправомірно, оскільки не мала дозволу від засновника проводити публічні торги.

Крім цього, закладом позашкільної освіти порушено й інші вимоги Закону України «Про публічні закупівлі». Зокрема, в умовах тендеру зайво прописали критерії, які спричинили дискредитацію інших учасників.

За втручання прокуратури спірний договір скасовано та попереджено незаконне вибуття з держбюджету десятків мільйонів гривень.

Зазначимо, що відповідно до інформації на ресурсі ProZorro, тендер на будівництво та облаштування фізкультурно-оздоровчого комплексу «Плавальний басейн» в смт Романів (вул. Медична, 2А) був оголошений 14 грудня 2018 року. Очікувана вартість – 60 млн грн.

Свої пропозиції на участь у торгах подало 5 фірм:

В інформації про проведену процедуру розкриття пропозицій зазначено, що пропозицію ТОВ «ВІЗИН РІЧ» вартістю 44,9 млн грн відхилили. А переможцем визнали ТОВ «АртХаус» з пропозицією у 54,8 млн грн. З цим товариством і був укладений договір на виконання робіт.

Зауважимо також, що засновником та власником КУ «Романівська дитячо-юнацька спортивна школа» є Романівська селищна рада.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році за кошти місцевого бюджету було розпочато капітальний ремонт плавального басейну. На ресурсі ProZorro Житомир.info знайшов три угоди укладені з ТОВ«АртХаус» на капітальний ремонт басейну, загальна вартість угод склала 31,7 млн грн. Першу угоду було укладено у березні 2018 року – тоді вартість робіт склала 19,7 млн грн. У квітня 2020 року замовник уклав ще одну угоду з підрядником на додаткові роботи вартістю 4,5 млн грн. На початку осені 2021 року з ТОВ «АртХаус» уклали третю угоду на 7,5 млн грн.

11 травня 2022 року КУ «Міський плавальний басейн» у Бердичеві оголосив закупівлю на коригування проєкту капітального ремонту і тепер замовляє виконання додаткових робіт по об’єкту за 15,4 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Романів ДЮСШ Романівська ДЮСШ тендер закупівля басейн прокуратура Господарський суд  
Матеріали по темі