Політика

В Житомирській міській раді фракція ОПЗЖ саморозпустилася

31 May 2022, 09:23

В Житомирській міській раді перестала існувати фракція ОПЗЖ.

Про це на початку позачергової сесії міської ради 31 травня повідомила голова цієї фракції Наталія Леонченко.

«Я хочу повідомити про те, що фракція «Опозиційна платформа – За життя» в Житомирській міській раді саморозпустилася і прошу внести зміни у відповідні розпорядчі документи щодо припинення діяльності такого колегіального органу», - сказала Наталія Леонченко.

Зазначимо, що в інтерв’ю 14 квітня 2022 року мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що в міській раді з фракції партії «Опозиційна платформа – За життя» вийшли два депутати – Сергій Колесник та Світлана Півоварова. До цього ще один депутат цієї фракції Юрій Самборський 9 березня написав заяву на складання депутатських повноважень. Офіційна інформація про розпуск фракції ОПЗЖ на сайті міської ради відсутня. Єдиний позафракційний депутат міської ради – Сергій Гринчук, фігурант справи про продаж безкоштовних ліків пацієнтам онкодиспансеру: на сесії 4 листопада 2021 року стало відомо, що його, виключили з фракції ОПЗЖ.

На початку сесії, засідання якої почалося о 9:00, були присутні 29 депутатів з 42.

Нагадаємо, 27 травня мер підписав розпорядження про скликання позачергової сесії Житомирської міської ради, у порядку денному було шість питань.

Як повідомляв Житомир.info, 19 березня 2022 року Рада національної безпеки і оборони України вирішила призупинити будь-яку діяльність низки політичних партій на час воєнного стану, а саме: «Опозиційна платформа – За життя», «Партія Шарія», «Наші», «Опозиційний блок», «Ліва опозиція», «Союз лівих сил», «Держава», «Прогресивна соціалістична партія України», «Соціалістична партія України», партія «Соціалісти», «Блок Володимира Сальдо».

26 квітня пресслужба Житомирської обласної ради повідомила, що фракції ОПЗЖ в облраді більше немає: рішення про припинення фракції ухвалили ще 15 березня 2022 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада фракція ОПЗЖ Леонченко  
Матеріали по темі