Економіка

Влада України хоче використати частину міжнародної фінансової допомоги для стримування тарифів на газ та тепло

31 May 2022, 16:25

Влада України опрацьовує рішення, яке зможе забезпечити стабільність тарифів на газ та тепло для українців під час війни.

Про це 30 травня повідомила пресслужба Верховної ради.

«Тарифи на газ та тепло для населення залишаться незмінними. Розробляється проект Закону України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану та подальшого відновлення», який передбачає запровадження мораторію на підвищення цін на природний газ і тарифів на теплову енергію та супутні послуги. Законопроект передбачатиме, що частина міжнародної фінансової допомоги для України буде використано для стримування тарифів. Цими коштами буде компенсовано різницю між економічно обгрунтованими і поточними тарифами, зокрема для теплокомуненерго. Цей механізм також дасть можливість ТКЕ розраховуватись за новими цінами на газ з Нафтогазом та погасити прострочену заборгованість», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 10 травня прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну інформував, що Уряд подасть до Верховної ради законопроєкти, які передбачають мораторій на підвищення тарифів на період воєнного стану та шість місяців після його завершення.

Як повідомляв Житомир.info, 16 квітня 2022 року Кабінет міністрів ухвалив постанову про те, що тарифи на електроенергію для українців залишаться без змін до 31 жовтня 2022 року: по 1,44 грн за кВт/год для домогосподарств, які споживають менш ніж 250 кВт/год за місяць.

На засіданні Уряду 29 квітня ухвалили рішення не підвищувати ціни на газ для населення та критично важливих підприємств і рекомендували місцевим органам влади залишити тарифи на теплопостачання, водопостачання та водовідведення такими, які були станом на 24 лютого 2022 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР тариф тепло газ законопроєкт КМУ теплопостачання воєнний стан  
Матеріали по темі