Події

У селі Житомирської області 13-річний підліток на мопеді з’їхав у кювет: дитина у лікарні

3 June 2022, 12:19

2 червня у селі Приворітті Брусилівської громади сталася дорожньо-транспортна пригода, у якій постраждав 13-річний підліток.

Про це 3 червня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Дорожньо-транспортна пригода сталася 2 червня близько 10:10 у с. Приворітті Брусилівської громади. Попередньо, водій мопеда, 13-річний житель Коростишівської громади, рухаючись вулицею, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет. У результаті ДТП хлопець отримав тілесні ушкодження та був ушпиталений до дитячої обласної лікарні», - йдеться у повідомленні.

Нині всі обставини події встановлюють поліцейські відділу поліції №2 Житомирського районного управління.

Поліцейські нагадують про законодавчі обмеження щодо керування транспортними засобами. Зокрема, для керування мототранспортом необхідно мати посвідчення водія відповідної категорії, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерні знаки.

Підготовка водіїв категорій А1 (мопеди, моторолери та інші двоколісні ТЗ з об’ємом двигуна до 50 куб. см або електродвигуном до 4 кВт) та А (мотоцикли (у т.ч. з боковим причепом) та інші двоколісні ТЗ з об’ємом двигуна 50 куб. см і більше або електродвигуном 4 кВт і більше) проводиться для осіб, які досягнули 16-річного віку. Для категорії В1 (квадро- і трицикли, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) ТЗ, з максимальною масою не більше 400 кг) – для осіб, які досягнули 18-річного віку.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 28 жовтня 2021 на трасі Київ-Чоп поблизу Житомира загинув 15-річний мопедист: розвертався і зіткнувся з легковиком.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП дитина мопед неповнолітній кювет 
Матеріали по темі