Влада

Мер Житомира створив робочу групу для вивчення питання забруднення річки Крошенка

3 June 2022, 16:36

Мер Житомира Сергій Сухомлин своїм розпорядженням створив робочу групу з вивчення питання, пов'язаного із забрудненням річки Крошенка.

Питання забруднення річки на початку позачергової сесії міської ради 31 травня озвучив депутат Житомирської районної ради Олександр Міщенко.

«На сьогоднішній день у нас є екологічне лихо, яке сталося на річці Крошенка, де Швиридівський став. Є безіменний струмок, з якого витікають стоки темного кольору, проводиться зараз перевірка компетентними органами. Встановлені факти забруднення річки Крошенка зі сторони Житомирського сміттєзвалища, це комунальне підприємство КАТП-0628. Зафіксована загибель масова водних біоресурсів – близько 100 одиниць риби середньою вагою більше 5 кг кожен екземпляр. Насправді зараз на річці відбувається неприємний запах, забруднення водойми і прошу вас відреагувати, тому що екологія навколишнього середовища – це майбутнє наших дітей, наступних поколінь, і підприємство має працювати з екологічною відповідальністю. Прошу відреагувати і напрацювати питання щодо стабілізації роботи підприємства», - сказав Олександр Міщенко.

У відповідь мер Житомира наголосив, що він не проти створення комісії для перевірки, але в міській раді немає ніяких документів про результати перевірок. Сухомлин також зауважив, що депутат райради може ініціювати перевірку щодо забруднення річки Тетерів в районі санаторію «Дениші».

Розпорядження про створення робочої групи для перевірки фактів забруднення річки Крошенка, викладених у звернення депутат Житомирської районної ради Олександра Міщенка, мер Житомира підписав 3 червня. Очолює робочу групу заступник мера Сергій Кондратюк, терміни її роботи в розпорядженні не зазначені.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2022 року у Житомирі екологи виявили скиди нечистот із приватного сектору в річку Крошенка: за самовільні скиди у водойму громадянам вручили приписи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: робоча група річка Крошенка Сухомлин забруднення Міщенко екологія 
Матеріали по темі