Події

У Житомирській області до суду передали справу поліцейського, який п’яним збив підлітків: захист намагався замінити зразки крові обвинуваченого

3 June 2022, 16:39

У Житомирській області судитимуть поліцейського, який у лютому 2022 року скоїв ДТП у стані алкогольного сп’яніння: травмував автомобілем підлітків та залишив їх без допомоги.

Про це 3 червня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Ювенальні прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно правоохоронця за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілим середньої тяжкості тілесні ушкодження, а також завідомого залишення без допомоги дітей у безпорадному стані (ч. 1 ст. 286-1, ч. 1 ст. 135 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що злочини скоїв у лютому цього року інспектор поліції одного з відділень територіального райуправління.

У прокуратурі нагадують обставини злочину: правоохоронець, рухаючись на власному автомобілі увечері, близько 18 год 30 хв, по сільській дорозі у Житомирському районі, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, порушив правила дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу, де скоїв наїзд на трьох підлітків.

Унаслідок ДТП одна малолітня і двоє неповнолітніх дівчат отримали травми середньої та легкої тяжкості.

Зазначається, що полісмен, збивши дітей, навіть не зупинився, щоб надати потерпілим першу необхідну допомогу, не викликав бригаду екстреної медичної допомоги, не повідомив про ДТП поліцію. Чоловік цинічно поїхав у своїх справах.

Дорожню інспекцію та невідкладну медичну допомогу на місце події викликали свідки.

«Крім того, під час досудового розслідування встановлено факт заміни зразків крові обвинуваченого з метою уникнення відповідальності за вчинення правопорушення у стані сп'яніння. За фактом надання завідомо підроблених доказів з метою штучного створення доказів сторони захисту, розпочато кримінальне провадження (ч. 2 ст. 384 КК України)», – пише пресслужба прокуратури.

За клопотанням ювенального прокурора інспектора поліції відсторонено від займаної посади.

Досудове розслідування проводив другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомирі) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Нагадаємо, 18 лютого 2022 року в с. Карпівці Вільшанської територіальної громади Житомирської області водій ВАЗівки збив трьох неповнолітніх дівчат, які йшли узбіччям. Водій одразу втік з місця події, але згодом повернувся. Ним виявився 44-річний житель Чуднова, працівник поліції.

У лютому 2022 року ДБР повідомило про підозру інспектору чергової частини Житомирського райвідділу поліції, який напідпитку збив трьох дітей в селі Карпівці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія дитина ВАЗ поліцейський Карпівці підозра прокуратура  
Матеріали по темі