Суспільство

У Житомирській області обрахували площу вікон, вибитих і пошкоджених ворожими обстрілами: загалом як три футбольні поля

5 June 2022, 16:50

З початку квітня в Житомирській області розпочали процес відбудови. Відновлювальні роботи тривають у багатьох містах та громадах області. Вже обстежено та оцінено більшість об’єктів й територій, що постраждали внаслідок воєнних дій.

Про це 5 червня повідомили у Telegram-каналі Житомирської військової адміністрації.

Зазначається, що вже кілька тижнів будівельники ремонтують приватні та багатоквартирні будинки в Овручі, що на півночі Житомирщини.

«За цей час вдалося замінити вже понад 200 вікон, які були пошкоджені, а деякі взагалі повилітали від вибухових хвиль. У Житомирі продовжується встановлення нових вікон у другій міській лікарні ім. Павлусенка та перинатальному центрі. А також в адміністративних приміщеннях та будівлі Житомирського окружного адміністративного суду в центрі міста», – йдеться у повідомленні.

Загальна площа вибитих та пошкоджених вікон в області станом на зараз становить понад 17 тисяч м². Це майже три футбольних поля.

Однак роботи із заміни вікон часом виявляються марними, адже ворог повторно обстріляє одні і ті ж об’єкти

«Попри наші зусилля, маємо розуміти, що процес відновлення може бути досить тривалим. Адже ворог не припиняє зусиль знищити Україну. Яскравим прикладом цьому є один із навчальних закладів в Овручі, де вже тричі через бомбардування вибиває встановлені вікна. Така сама ситуація і в Малині», – інформує пресслужба ОВА.

Фоторепортаж про 100 днів війни у Житомирі дивіться тут

Нагадаємо, громади на півночі Житомирської області неодноразово піддавались ворожим обстрілам. Так, зокрема, ввечері 6 березня у результаті бомбардувань зазнали руйнувань міста Коростень, Малин та Овруч.

Як повідомляв Житомир.info, 1 березня 2022 року у Житомирі в результаті обстрілу загорівся житловий будинок, повибивало вікна у міській лікарні, постраждав і міський перинатальний центр.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обстріл війна авіаудар бомбардування Коростень Малин Овруч вікно  
Матеріали по темі