Фоторепортаж

Чому важливо заквітчувати місто під час війни та про десятки тисяч рослин на вулицях Житомира. Фотоісторія

6 June 2022, 17:17

До Дня садівництва начальниця дільниці по вирощуванню декоративних та квіткових рослин КП “Зеленбуд” Олена Бондарчук погодилася провести мініекскурсію для Житомир.info теплицями підприємства та розповісти про роботу під час війни.

““Не зациклюйтеся, а живіть своїм життям. Ми робимо свою роботу, а ви - робіть свою” - це слова людини, яка бачить усі жахіття війни, бо служить в ЗСУ. Якщо всі будуть зациклені на війні - про яку перемогу можна тоді говорити? Почнеться масштабна депресія”, - з такими словами дівчина відкриває двері до теплиці. Геть старі та пошарпані зовні, всередині вони приховують неймовірну красу. Різнобарвні квіти та багаторічні рослини, дерева та кущі змушують забути про всі незгоди. У теплицях дуже парко, проте усміхнена Олена цього ніби не помічає. Вона прополює бур’ян у горщиках з бегонією та розповідає про свою роботу.

“З початку війни у мене була думка про мою роботу. Кому потрібна моя професія, для чого це все потрібно. Квіти квітами, а, знаєте… Перший час здавалося, що потрібно думати тільки про безпеку, і аж ніяк не про красу. Але потім, коли ми перед Великоднем виставляли квітники у формі яєць, мої знайомі та рідні сказали, що це дуже круто, що не дивлячись на все погане є те, що може радувати наше око. Це надихає і дає сили. Ми маємо створювати красу - бо є діти, які мають бачити красу, щоб люди бачили, що як би важко не було, життя триває, що гуртом ми можемо все.

У нас кожна квіточка, вирощена тут - вирощена з думками про перемогу. Ми ні на день не припиняли свою роботу. Звісно, ніхто не знає, коли і куди “прилетить”, були думки “А навіщо вкладатися в те, що буде зруйнованим?”. Ми переживали і за роботу, і за квітникарство. Єдине, що трішки заважало нашій роботі - це затяжна весна: ми довго не могли висадити квіти у відкритий ґрунт, боялися, що квіти через холод почнуть пропадати. Але все пройшло добре.

Посадка квітів у ґрунт у нас у самому розпалі. Вже ми висадили більш як 30 тисяч рослин у місті. І ще близько 15 тисяч рослин у нас є на теплицях. Майже всі ці рослини підуть на озеленення міста. Звісно, містян можуть прийти і придбати якісь рослини собі, цього року таких людей дуже багато. І це дає нам можливість оновлювати асортимент рослин.

Ми віримо у майбутнє, віримо в ЗСУ, тож продовжуємо працювати, розвиватися. Якщо когось мучать погані, депресивні думки - приходьте до нас, у нас багато роботи! Ви зможете відволіктися та виростити таку красу”, - жартує на останок Олена.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: квіти Зеленбуд теплиця квітка  
Матеріали по темі