Місто

Спортивне життя повертається до Житомира: на «Спартак Арені» щосуботи проводитимуть руханку

8 June 2022, 14:03

Війна, яку розпочала росія в Україні, негативно вплинула і на розвиток спорту в Житомирі. З початку повномасштабного вторгнення країни-агресора, житомирські тренери та спортсмени вступали до тероборони, ЗСУ та волонтерських організацій. Але спорт не повинен занепадати, тому на стадіоні «Спартак Арена» у Житомирі зустрілися представники 20 різних видів спорту, щоб обговорити, як працювати в умовах війни.

Голова федерації з веслування на човнах «Дракон» Житомирської області Дмитро Мороз розповідає: війна вплинула на підготовку команди, багато спортсменів змушені були виїхати за кордон, але тренування все ж таки проводять і для професійних спортсменів, і для усіх охочих.

«В нас командний вид спорту, який вимагає тренування тільки в команді, тільки разом, тому війна дуже сильно вплинула, але ми пристосувалися, тренування проводимо. Людей, які вперше взяли весло в руки на початку цього сезону, вже більш як 500 точно. Регулярно тренуються у нас приблизно 20-25 дітей, це ті, які залишилися, та новенькі, дорослих у нас – 40-50. Тренуються у нас і переселенці, й військові. Ми всіх раді бачити», – каже голова федерації з веслування на човнах «Дракон» Житомирської області Дмитро Мороз.


Також «Дракони» активно готуються до змагань, каже Дмитро Мороз.

«В нас на кінець літа-початок вересня буде чемпіонат Європи, який перенесли в Іспанію, він мав бути два роки підряд в Києві, але через війну його перенесли в Іспанію, і ми вже готуємося до чемпіонату. Перед чемпіонатом в Іспанії у нас має бути чемпіонат України та області», – розповідає Дмитро Мороз.

Продовжують тренуватися і художні гімнастки. Спочатку заняття для юних спортсменок проводили онлайн, але нещодавно заняття відновили.

«Ми дійсно відновили процес тренування, вже й активно тренуються дівчата. Війна вплинула на дівчат, немає такої розкутості, діти вони ж самі по собі дуже відкриті, а тут вони закриті. Кількість груп у нас залишилася така ж, кількість дітей стало менше. Щонеділі до нас приєднуються діти, щойно приїхали дівчата з Болгарії та Польщі, не можна сказати, що є якийсь сталий колектив, від 10 до 20 дітей в групі є. Якщо є переселенці з інших міст, ми залюбки приймемо в нашу команду», – розповідає президент Асоціації з художньої гімнастики в Житомирській області Олена Орлова.

Начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук каже: житомиряни та переселенці цікавляться спортивними гуртками у Житомирі, тому в місті планують організувати руханку, яку проводитимуть щосуботи.

«Секції готові приймати упродовж всього літа дітей будь-якого віку, на різні види спорту. І таким першим кроком, щоб розповісти, що в нас діє в місті, це буде спортивна терапія, яка буде відбуватися тут, на території «Спартак Арени», щосуботи орієнтовно з 9 до 10 години для дорослих і для дітей. Ці зарядки будуть проводити представники різних федерацій, разом з тим будуть знайомити зі своїм видом спорту всіх охочих. Після цієї зарядки можна буде записатися на ту чи іншу секцію або просто ходити щосуботи на зарядку, ставати спортивнішим та активнішим. З суботою ми ще не визначилися, хочемо почати в червні, швидше за все, це буде кінець червня», – говорить начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

Долучитися до руханки зможе будь-хто, попередня реєстрація не потрібна, каже Ірина Ковальчук. Про початок занять повідомлять згодом на сайті міської ради.

Нагадаємо, у житомирській спортшколі «Полісся» тренуються переселенці з Мелітополя: історія двох братів, які не уявляють життя без футболу – тут

Як повідомляв Житомир.info, у житомирському гідропарку 28 травня 2022 року планували провести турнір з плавання на відкритій воді «Кубок трьох річок».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спорт руханка Спартак Арена стадіон Ірина Ковальчук  
Матеріали по темі