Події

«Позичали» телефони для термінового дзвінка і зникали: 24-річного житомирянина та його подругу викрили в ошуканствах

10 June 2022, 17:13

Оперативники Житомирського районного управління поліції викрили 24-річних чоловіка та жінку у низці шахрайств в обласному центрі. Вони брали чужі телефони під приводом негайного телефонного дзвінку родичам та, відволікши увагу своїх доброзичливців, зникали з їхнім майном. Нині правоохоронці проводять необхідні перевірки у рамках відкритих кримінальних проваджень.

Про це 10 червня повідомили на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Днями до поліції звернувся 37-річний житомирянин з повідомленням про ошуканство. Чоловік розповів, що неподалік одного з ринків у середмісті він познайомився з чоловіком та жінкою. Під час розмови нові знайомці згадали про термінову необхідність зателефонувати родичам, проте раптово у них закінчилися кошти на рахунку. Тому вони попросили співрозмовника, аби той дав змогу скористатися його гаджетом для негайного дзвінка. Перейнявшись проблемою, чоловік погодився, проте за декілька хвилин ні нових знайомих, ні свого телефону він вже не побачив», – розповідають у поліції.

Оперативники провели низку розшукових заходів, переглянули записи камер відеонагляду на місці події та встановили можливу причетність до ошуканства двох 24-річних осіб, жителів обласного центру.

Окрім цього, поліцейські встановили, що друзі вже окремо один від одного можуть бути причетними до ще двох ошуканств, учинених за вже звичним для них алгоритмом. Один з незаконно здобутих гаджетів правоохоронці вилучили у чоловіка. Нині він та його подруга пояснюють мотиви своїх дій слідчим.

Правоохоронці нагадують, що відповідно до ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України такі дії кваліфікуються як заволодіння чужим майном шляхом обману і тягнуть за собою покарання від штрафу до позбавлення волі строком до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, 5 січня 2021 року Корольовський районний суд м. Житомира виніс вирок чоловікові, який грабував дітей: «позичав» у них велосипеди і телефони. За незаконний «промисел» йому призначили покарання у виді 4 років позбавлення волі. Окрім того, засуджений повинен був компенсувати потерпілим матеріальну та моральну шкоду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайка шахрайство ГУНП поліція ошуканство телефон  
Матеріали по темі