Політика

Поруч із Соколовським кар‘єром просять встановити сміттєві баки: звернення депутата Житомирської райради Олександра Міщенка

14 June 2022, 10:39

Поруч із Соколовським кар’єром, який популярним місцем відпочинку серед житомирян та гостей міста, необхідно встановити сміттєві баки.

У цьому переконаний депутат Житомирської районної ради Олександр Міщенко. Відповідне звернення він направив до міської ради.

«У зв'язку із початком літнього сезону відпочинку, на території міста Житомира, поруч із водоймою "Соколовський кар'єр", систематично утворюються стихійні місця складання побутових відходів. Прошу Вас вжити заходів реагування щодо облаштування місць та встановлення сміттєвих баків Житомирською міською радою, а в подальшому вирішити питання із регулярним вивезенням сміття», – йдеться у депутатському звернені Олександра Міщенка до Житомирської міської ради.


Передумовою депутатського звернення була публікація на сторінці фейсбук Олександра Міщенка, про те, що у неділю, 12 червня, було проведено роз'яснення правил поводження із побутовим сміттям та проведено обстеження території поруч із Соколовським кар‘єром, де було виявлено несанкціоноване місце складання побутових відходів.

«Сьогодні провів роботу по роз‘ясненню правил поводження із побутовим сміттям для відпочиваючих на Соколовському кар‘єрі поруч із Швиридівським ставом на річці Крошенка.

Порушників було дуже багато, тому вони свідомо погодилися допомогти його прибрати, вразило те, що саме військові із задоволенням підтримали захід. Хлопці були не місцеві, вони випадково потрапили на відпочинок, але були шоковані, чому в Житомирі немає сміттєвих баків. Велика подяка, слава ЗСУ!

Були і такі громадяни, які під час прибирання продовжували викидати сміття на стихійний смітник, мовляв – це не наше діло, беріть і прибирайте.

За три поїздки на власному авто було вивезено рівно два повних сміттєвих баки.

Завтра направляю депутатське звернення до Житомирської міської ради, щодо термінового встановлення сміттєвих баків для відпочиваючих влітку громадян на Соколовському кар'єрі.

Шановні житомиряни та гості міста, поважайте хоча б себе, не смітіть там де відпочиваєте, а міська рада має терміново облаштувати місця для збору сміття.

P.S. Шокувало відношення громадян до природи, це одна із перлин де відпочиває чи не найбільше житомирян влітку, а приїжджі військові повинні були це прибирати. На дереві висить повідомлення від тероборони: «Кидають сміття тільки орки», то, виходить,нам і орків не треба, щоб зас#атися по вуха»

Для контролю проблеми із систематичним утворенням несанкціонованих місць скупчення побутових відходів біля Соколовського кар‘єру на території м. Житомира, депутатом також було направлено звернення до Державної екологічної інспекції Поліського округу.



Нагадаємо, що раніше Олександром Міщенко було піднято питання щодо забруднення водойми річки Крошенка, міський голова створив робочу групу по вивченню проблемного питання.

Пресслужба депутата Житомирської районної ради Олександра Міщенка

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Соколовський кар‘єр Міщенко  
Матеріали по темі