Суспільство

Українці, які перебувають за кордоном, зможуть оформити паспорти: постанова Кабміну

14 June 2022, 11:19

Уряд затвердив експериментальний проєкт щодо оформлення ID-картки та закордонного паспорта громадянам України, які перебувають за кордоном.

Про це 13 червня повідомила пресслужба Державної міграційної служби України.

«Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 678 від 10 червня 2022 року, якою затверджено Порядок реалізації експериментального проєкту щодо оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянам України, які перебувають за межами України», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що експериментальним проєктом передбачено, що прийняття документів для оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянам України, які перебувають за межами нашої країни, здійснюватиме розміщений за межами України відокремлений підрозділ державного підприємства «Документ», яке належить до сфери управління ДМС України та є адміністратором Єдиного державного демографічного реєстру. Перелік держав, у яких буде здійснюватися прийняття документів для оформлення паспортів громадянина України, визначатиметься ДМС України за погодженням з Міністерством закордонних справ.

Постанова набирає чинності через 15 днів з дня її опублікування. Реалізація проєкту, за пропозицією Міністерства внутрішніх справ, Міністерства закордонних справ та Державної міграційної служби, відбуватиметься протягом двох років.

Фотоколаж з сайту ДМС

Як повідомляв Житомир.info, 18 квітня 2022 року пресслужба Держприкордонслужби інформувала, що можливість перетину кордону на виїзд за межі країни громадянами України за паспортом громадянина України (внутрішній паспортний документ) продовжено.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: паспорт переселенці закордон ДМС міграційна служба  
Матеріали по темі