Події

Поблизу села Житомирської області незаконно вирубали понад 200 вільх та беріз, екологи нарахували 2 млн грн шкоди

14 June 2022, 14:35

Неподалік села Теньківка Курненської селищної громади Житомирської області невідомі вирубали вільхи та берези. Небайдужий житель звернувся до екологів, інспектори виїхали на місце й обрахували розмір шкоди. Вона становить понад 2 мільйони гривень.

Про це 14 червня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«На телефон «гарячої лінії» Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення від громадянина, який повідомив про факт незаконної порубки дерев в Житомирському районі. Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу здійснено виїзд за вказаною у зверненні адресою та на землях комунальної власності, за межами населеного пункту с. Теньківка Курненської селищної громади Житомирського району, встановлено факт незаконної порубки 211 дерев породи вільха та 12 дерев породи береза», – йдеться у повідомленні.

Спеціалісти екоінспекції провели обрахунок розміру шкоди: збитки становлять 2 мільйони гривень.

Матеріали за вказаним фактом передані до Житомирської обласної прокуратури та до Головного управління Національної поліції в Житомирській області для вжиття заходів реагування.

Державна екологічна інспекція Поліського округу нагадує контакти «гарячої лінії», за якими жителі Житомирської області можуть повідомляти про виявлені порушення: (0412) 46-49-54 та (068) 717-03-44.

Нагадаємо, 7 червня 2022 року пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу інформувала, що поблизу села Очеретянка Пулинської селищної ради під час здійснення рейдових заходів інспектори виявили незаконну вирубку майже 140 дерев.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дерево дерева еколог екоінспекція вирубка порубка ліс  
Матеріали по темі