Події

У Житомирській області чоловіки перерахували шахраям понад 340 тис. грн: один купував авто, ще двоє «захищали» рахунки

16 June 2022, 16:44

До поліції звернулось троє жителів Новоград-Волинського із заявами про ошуканство. Чоловіки купували автомобілі та «захищали» свої рахунки. Поліцейські у рамках досудових розслідувань встановлюють осіб, причетних до ошуканств.

Про це 16 червня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Днями до поліцейських Новоград-Волинського райвідділу звернувся 46-річний місцевий житель із повідомленням про те, що його ошукали. Чоловік розповів, що знайшов оголошення про продаж автомобіля на одному із сайтів в мережі Інтернет. Відтак він написав «консультанту фірми», який згодом йому зателефонував та повідомив, що за авто потрібно сплатити завдадок. Заявник погодився на таку умову та декілька разів перераховував кошти на названий йому рахунок. В результаті чоловік втратив 280 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Також до правоохоронців звернувся житель райцентру. Чоловік розповів, що йому зателефонував невідомий, який назвався працівником служби безпеки банку. У розмові він спонукав заявника озвучити реквізити банківської картки, за допомогою яких і отримав доступ до його рахунку, звідти незабаром зникли 60 тисяч гривень.

«Із схожою заявою до поліції звернувся 48-річний житель м. Новограда-Волинського. Чоловік розповів, що в одній із соціальних мереж він отримав повідомлення з невідомого акаунта, яке містило посилання на сайт. Заявник натиснув на нього і дізнався, що його банківську картку…заблоковано. Усунути непорозуміння можливо було, увівши конфіденційні відомості, що чоловік і зробив. А згодом з його рахунку зникла значна сума коштів», - зазначає поліція.

У всіх зазначених випадках правоохоронці проводять перевірки за ст. 190 (Шахрайство) КК України та встановлюють причетних до правопорушень осіб.

Нагадаємо, на початку травня четверо жителів Житомирської області втратили понад 230 тис. грн, сподіваючись придбати автомобілі та намагаючись «захистити» банківські рахунки.

Як повідомляв Житомир.info, 30 квітня 2022 року до поліції Коростишева звернулась 39-річна місцева жителька і повідомила про ошуканство. Жінка повірила «працівнику банку» і перерахувала на чужий рахунок 80 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрайство ГУНП рахунок ошуканство поліція 
Матеріали по темі