Події

У Житомирі правоохоронці затримали 19-річну дівчину з психотропними речовинами, прекурсорами і вибухівкою

16 June 2022, 17:20

15 червня у Житомирі правоохоронці затримали 19-річну дівчину після продажу кілограма вибухової речовини та наркотиків, ймовірно, амфетаміну.

Про це 16 червня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

У рамках досудового розслідування слідчі Слідчого управління поліції готують дівчині підозру відразу за кількома статтями Кримінального кодексу.

«Затримання відбулось на одній з центральних вулиць міста неподалік від торговельно-розважального центру увечері відразу після угоди щодо продажу заборонених речовин. Усі заходи проводились у рамках досудового розслідування незаконних оборудок з наркотичними засобами та зброєю і вибухівкою. За оперативною інформацією, 19-річна киянка налагодила процес придбання, виготовлення та поширення амфетаміну на територію Житомира зі столиці, а також причетна до нелегального продажу зброї. 15 червня вона продала кілограм тротилу (3 шашки по 400 та 200 грамів) та психотропний засіб», - йдеться у повідомленні.

Окрім названого, під час подальших слідчих дій з автомобіля дівчини було вилучено марихуану та пістолет, попередньо, з конструктивними змінами для використання гумових куль.

Наразі слідчі дії тривають, у тому числі проводяться санкціоновані обшуки за місцями проживання та перебування дівчини. Вона затримана у порядку ст. 208 ККУ: затримання уповноваженою службовою особою. Вирішується питання про оголошення їй підозр за ч. 1 ст. 263 ККУ: незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, ч. 2 ст. 307 ККУ: незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Усе вилучене направлено на експертне дослідження до Житомирського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

У пресслужбі Житомирської обласної прокуратури надали деякі деталі.

«Крім цього, ще раніше, у січні цього року, правоохоронці задокументували збут фігуранткою справи майже одного кілограма прекурсорів та 165 г амфетаміну. За даними слідства, столична наркокур’єрка через інтернет неодноразово купувала наркотовар, використовуючи певні засоби конспірації, маршруткою діставалася з Києва до Житомира, де збувала клієнтам, отримуючи кошти для власного збагачення. Кримінальний прибуток за разовий збут наркотичного засобу та прекурсорів міг перевищувати 100 тис. грн», - повідомляє прокуратура.

Нагадаємо, у ніч з 14 на 15 червня у Бердичеві викрили групу наркодилерів, серед яких – колишній поліцейський.

Як повідомляв Житомир.info, 13 червня 2022 року поліцейські затримали 40-річного чоловіка, причетного до розповсюдження наркотичних засобів у Житомирі. Під час обшуків у будинку виявили, зокрема, майже пів мільйона гривень готівки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики психотропи поліція прекурсори вибухова речовина амфетамін 
Матеріали по темі