Фоторепортаж

Вишиванки, обереги, ікони, прикраси та косметика ручної роботи: «Майстерний червень» у Житомирі. Фоторепортаж

17 June 2022, 14:25

У Житомирі на Новому бульварі тринадцятий рік поспіль проводять свято декоративно-прикладного мистецтва з промоції народних художніх промислів області "Майстерний червень".

Вздовж алеї на Новому бульварі можна не лише помилуватися різноманітними картинами, вишивками, сумками, прикрасами, а навіть можна послухати традиційні українські духові інструменти чи придбати косметику ручної роботи від житомирських майстрів.

Захід відбувається сьогодні до 17:00, тож поспішайте відвідати.

“Цього року зібралися 41 майстер народної творчості з усієї Житомирщини, які працюють у різноманітних техніках: традиційна поліська вишивка, іконопис, соломоплетіння, ткацтво, бісероткацтво, живопис тощо. Приємно, що цього року долучилися нові майстри, які працюють у нових техніках. Взагалі, цей захід у нас без обмежень, ні у професійних, ні у вікових категоріях, ми раді бачити усіх охочих. Усі, хто щось робить, мають змогу показати свої роботи житомирянам. Ми навіть надаємо консультації, як організувати та презентувати свою виставку”, - провідний методист Житомирського обласного центру народної творчості Надія Сегеда.

Нагадаємо, у Житомирі з 10 по 17 червня в центрі Житомира проходять заходи до свята «Майстерний червень»

Як у 2021 році в Житомирі на майдані С.П. Корольова проводили свято декоративно-прикладного мистецтва «Майстерний червень», дивіться у фоторепортажі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Майстерний червень свято фестиваль майстер народна творчість 
Матеріали по темі