Новини компаній

У яких випадках і кому потрібний стабілізатор напруги

18 June 2022, 10:10

Нестабільна електромережа – поширена проблема на території України, особливо часто з нею стикаються мешканці невеликих смт та сіл, де електричні комунікації не завжди обслуговують належним чином. Для побутової техніки та електроніки неякісна електроенергія руйнівна – так само, як для людини шкідливе брудне повітря. Ось як різні проблеми можуть впливати на прилади, підключені до мережі без стабілізатора напруги:

  1. Недостатня напруга – провокує зниження ККД побутової техніки, може спровокувати перегрів та, як наслідок, скорочення терміну служби електроніки.
  2. Підвищена напруга в мережі – вкрай несприятливо впливає на термін служби таких пристроїв як компресори та електромотори. А вони, як відомо, є як у холодильниках, так і в пральних машинах, які є практично у кожному будинку. Будь-які насоси, кондиціонери, мікрохвильові печі – вся ця техніка не любить підвищену напругу.
  3. Різкі стрибки та сплески напруги. Це чи не головна причина, через яку стабілізатори напруги у Дніпрі купують більшість людей – різкі перепади напруги впливають найгірше, тому що не дозволяють електроприладам «адаптуватися» до якогось стабільного режиму роботи. Вони також найсильніше позначаються на терміні служби приладів.
  4. Короткі замикання – провокують стрибкоподібне збільшення сили струму в електроланцюзі внаслідок замикання фази та нульового дроту. Стабілізатор напруги захистить, але цього недостатньо – якщо у вас таке трапляється часто, потрібен ремонт.
  5. Електромагнітні перешкоди – найчастіше відбуваються у районах, де поблизу є промислові установки, радіостанції та інше потужне устаткування. Також негативно впливають на термін служби, провокують зниження ефективності побутової техніки з часом.

https://images.unsplash.com/photo-1566417110104-cd4f94af0fb3?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=

Якщо у вашому місці проживання подібні проблеми не рідкість, тоді без стабілізатора напруги не обійтися. Причому бажано вкластися в якісне обладнання з високим рівнем захисту та відповідною сертифікацією – зрештою, це не просто забаганка, а інвестиція у безпеку, яка в майбутньому окупиться за рахунок збільшення терміну служби побутової техніки та електроніки.

За типами стабілізатори напруги бувають однофазними, ступінчастими, релейними, електромеханічними, симисторними, тиристорними, інверторними та ферорезонансними. Який тип підійде для ваших завдань – краще поцікавитися у фахівців, які добре знаються на подібній електроніці.



Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стабілізатор напруги  
Матеріали по темі