Економіка

Житомиряни тепер платитимуть за газ НАК «Нафтогаз України»: чи треба новий договір та як отримати рахунок

20 June 2022, 11:35

З 1 травня 2022 року до реєстру Газопостачальної компанії «Нафтогаз України» підключені 8,8 млн українських домогосподарств, які отримували газ від постачальника «останньої надії» (ПОН), відповідно до річного тарифного плану «Фіксований» з однією з найвигідніших цін на ринку – 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування).

Про це 15 червня повідомила пресслужба НАК «Нафтогаз України».

«Відповідне рішення ухвалив ОГТСУ та Міністерство енергетики України. Це не вперше, коли ГК «Нафтогаз України» захищає інтереси споживачів постачальника «останньої надії». Завдяки нашим спільним зусиллям з владою їхній тариф на газ становитиме 7,96 грн/куб. м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки). Таким чином, для забезпечення безперебійного газопостачання в умовах воєнного стану всі споживачі, які раніше отримували природний газ від 17 постачальників під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ» (104.ua) та ТОВ «Одесагаз-Постачання», з 1 травня 2022 року забезпечуються газом від Нафтогазу. Звертаємо увагу, що нові клієнти проводять оплати з попереднім постачальником за газ, отриманий до 30 квітня 2022 року, а з 1 травня 2022 року оплачують газ на рахунки ГК «Нафтогаз України», - йдеться у повідомленні.

Зміна ціни актуальна для клієнтів, які донедавна отримували газ від місцевих газопостачальних компаній у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій і Чернігівській областях.

Наголошується, що укладати додаткові договори не потрібно, адже перехід відбувся автоматично.

Отримати рахунок за спожитий газ у травні можна кількома зручними способами, зокрема:

  • в особистому кабінеті на my.gas.ua (номер особового рахунку можна отримати в чатботі або у контакт-центрі);
  • у чатботі GASUA у Viber, Telegramі NaftogazGasSupply у Facebook Messenger;
  • «Укрпоштою» після 20-го числа поточного місяця, лише в тих регіонах, де відсутні активні бойові дії.

Способи оплати рахунку, які ГК «Нафтогаз України» пропонує своїм клієнтам, дивіться тут.

«Ми формуємо платіжки щомісяця 10–15-го числа. Сума до сплати розраховується на основі даних про спожитий газ, які передає ваш оператор ГРМ (облгаз). При оплаті за газ в особистому кабінеті на my.gas.ua або в чатботі GASUA до 30 червня нараховується знижка 1%. Клієнт зможе використати її під час наступного платежу», - інформує «Нафтогаз України».

Нагадаємо, з 1 травня 2021 року ТОВ «Житомиргаз Збут» встановило тариф на газ 7,99 грн/куб.м. За транспортування житомиряни платять АТ «Житомиргаз»: 2,04 грн за 1 кубометр газу.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні Уряду 29 квітня ухвалили рішення не підвищувати ціни на газ для населення та критично важливих підприємств і рекомендували місцевим органам влади залишити тарифи на теплопостачання, водопостачання та водовідведення такими, які були станом на 24 лютого 2022 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ Нафтогаз тариф газопостачання  
Матеріали по темі