Влада

Місцевій владі дозволили не оприлюднювати бюджетні документи та передавати кошти на потреби ЗСУ

21 June 2022, 12:31

Кабінет міністрів вніс зміни до постанови від 11 березня 2022 р. № 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану».

Відповідну постанову ухвалили на засіданні Уряду 17 червня.

«Підпункт 2 доповнити абзацом такого змісту: «здійснюють управління коштами місцевих бюджетів без оприлюднення нормативно-правових актів та інших документів, які застосовуються під час бюджетного процесу;», - зазначається у документі.

Крім того, у період воєнного стану сільський, селищний, міський голова територіальної громади, на території якої не ведуться бойові дії та не прийнято рішення про утворення військової адміністрації населеного пункту (населених пунктів), виключно для здійснення заходів правового режиму воєнного стану може прийняти рішення щодо передачі коштів із відповідного місцевого бюджету на потреби Збройних Сил та/або для забезпечення заходів правового режиму воєнного стану.

Нагадаємо, у Житомирі за кошти місцевого бюджету закупили квадрокоптери та 20 червня передали їх військовим.

Як повідомляв Житомир.info, 15 червня 2022 року на черговому засіданні виконкому мер Сергій Сухомлин розповів, що з бюджету Житомирської міської територіальної громади виділяють 2,5 млн грн на потреби військових.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ бюджет ЗСУ  
Матеріали по темі