Влада

Парамонов залишився працювати в Житомирському обласному лабораторному центрі, який змінив назву

23 June 2022, 17:00

Колишній директор Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» Зіновій Парамонов тепер має іншу посаду, а сам центр – іншу назву.

Така інформація розміщена на офіційному сайті установи.

Керує установою Роман Зелінський, якого 15 червня під час робочого візиту в Житомир представив колективу заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін. Відповідно до наказу від 14 червня 2022 року Зелінський уповноважений виконувати обов’язки директора Житомирського ОЛЦ «щодо епідеміологічного нагляду (спостереження), запобігання виникненню і поширенню інфекційних хвороб людини, локалізації та ліквідації та ліквідації їх спалахів та епідемій, крім заходів державного нагляду (контролю) та надання документів дозвільного характеру».

На сайті ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Роман Зелінський значиться як в.о. генерального директора. Зіновій Парамонов, який до цього часу міцно тримався на посаді керівника ОЛЦ, тепер працює медичним директором перейменованої установи.

Скріншот з сайту ОЦКП

Зазначимо, що 22 червня в обласному лабораторному центрі відбулася нарада щодо змін в діяльності установи «в рамках переформатування в Центр контролю та профілактики хвороб».

«ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» утворений з метою виконання завдань у сферах забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, захисту населення від інфекційних хвороб, попередження та профілактики неінфекційних захворювань, біологічної безпеки та біологічного захисту, епідеміологічного нагляду (спостереження), імунопрофілактики, промоції здорового способу життя та запобігання факторам ризику, боротьби зі стійкістю до протимікробних препаратів, реагування на небезпеки для здоров’я для здоров’я та надзвичайні стани у сфері охорони здоров’я. Серед пріоритетів в роботі установи була озвучена дієва співпраця» з лікувально-профілактичними закладами області та органами виконавчої влади в питаннях протиепідемічних заходів по боротьбі з інфекційними хворобами та потенційними спалахами. Важливим напрямком діяльності залишається робота по профілактиці інфекційних та неінфекційних хвороб та поширення санітарно-освітніх знань серед населення області, а також робота в даному напрямку з галуззю сімейної медицини. Актуальним напрямком роботи визначено забезпечення готовності і своєчасного реагування на епідемії і спалахи інфекційних хвороб, харчові отруєння та інші надзвичайні ситуації у сфері громадського здоров’я», - інформує пресслужба установи.

З керівниками структурних підрозділів було обговорено нову структуру установи, нові завдання та обов’язки, що визначені статутом Центру.

Нагадаємо, 27 жовтня 2021 року міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко підписав наказ про звільнення директор Житомирського ОЛЦ Зіновія Парамонова, в якому зазначено, що «датою звільнення вважати перший робочий день Парамонова З.М. з дати ознайомлення (вручення) з цим наказом». Богунський районний суд ухвалою від 3 листопада 2021 року відкрив провадження за позовом Парамонова щодо скасування наказу про звільнення і рішенням від 2 грудня 2021 року позовні вимоги Парамонова задовольнив.

Як повідомляв Житомир.info, Роман Зелінський в жовтні 2014 року виграв конкурс і був призначений на посаду начальника управління охорони здоров’я Житомирської міської ради. До призначення Зелінський працював головним лікарем Баранівської рай лікарні. В 2010 році був обраний депутатом Житомирської облради від Партії регіонів. Але в лютому 2014 року написав заяву про вихід із фракції ПР. Наприкінці березня 2016 року Романа Зелінського звільнили з посади начальника управління охорони здоров’я Житомирської міської ради «за власним бажанням».

13 грудня 2021 року Роман Зелінський подавав декларацію кандидата на посаду директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації, але конкурс не відбувся, бо кандидат не прийшов.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОЛЦ Парамонов ОЦКП Зелінський  
Матеріали по темі