Суспільство

На півночі Житомирської області колишні вчителі, адвокати і будівельники цілодобово укріплюють кордон з білоруссю

24 June 2022, 15:20

На Північному кордоні з білоруссю наші воїни посилено укріплюються і готуються до оборони: якщо зненацька лукашенко таки зважиться на вторгнення. Колишні вчителі, адвокати і будівельники без вихідних – 24 години на добу – опановують військове ремесло і чекають наказу. Про наміри окупантів знають, тому дивляться за кордоном як із землі, так і з неба.

Про це йдеться в сюжеті ТСН від 20 червня 2022 року.


Відео ТСН

З лопатою в руках викладач історії житомирського вишу Юрій власноруч творить нову історію україно-російської війни.

«Чистити автомат і копати окопи – це така праця до цього треба звикнути, потрібно мати розуміння, що ця війна надовго. Країна-агресорка готувалась до цього не тільки 30 років а й століттями», – переконаний він.

Затишні аудиторії і студентів він проміняв на вологі шанці та армійський побут. Коли почалось вторгнення, не роздумуючи пішов до військкомату.

«Було розуміння, що 24 лютого треба стати на захист Батьківщини, а до того я вчив багатьох дітей, випускників любити історію, де також козаки, воїни УНР захищають свою країну, тому треба дітям показувати приклад», – додає військовий.

Білоруські та російські військові постійно пересуваються на тому боці, влаштовуючи чи імітуючи навчання. Проте ракетні установки розвернуті у наш бік. Аби не допустити проривів на ділянці кордону, вояки посилено укріплюються. Копають, заливають бетоном, моніторять повітряний простір і прилеглу територію до білорусі. Хлопці розповідають, до яких провокацій вдавались окупанти.

«Заходили Мі-8 та Мі-24 з боку білорусі, розверталися і били зі сторони вільної України по мирному населенню», – розповідає боєць.

Окупантів з Житомирщини вигнали, але біль і розруха у прикордонних селах лишилась. Тому, аби не дати шансів агресорові, ці вояки на північних рубежах готуються 24 години на добу.

Нагадаємо, 20 травня 2022 року в ефірі національного телемарафону начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко розповідав, зокрема, про укріплення рубежів на півночі області. Він запевняв: «якщо комусь захочеться зайти з боку білорусі на територію Житомирської області, то ми дамо гідну відсіч, і підуть піджавши хвости».

Як повідомляв Житомир.info, у перший день повномасштабної війни, близько 5-ї ранку 24 лютого, російські війська атакували кордон України зі сторони росії та білорусі, в тому числі – в Житомирській області.

В інтерв’ю «Укрінформ», яке було оприлюднене 31 березня, керівник Житомирської ОВА Віталій Бунечко говорив, що в Житомирській області окуповані чотири села Народицької громади неподалік Чорнобильської зони.

Командир батальйону територіальної оборони Коростенського району Олексій Абдурахманов розповів, що 3 квітня бійці батальйону провели зачистку населених пунктів Грезля та Радча, Коростенський район повністю звільнений від окупантів.

А в ніч на 9 червня 2022 року російською ракетою була пошкоджена багатоповерхова будівля у Новограді-Волинському, інформації про загиблих та постраждалих не було. Згодом керівник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко повідомив, що, за попередньою інформацією, ракетою вдарили з боку білорусі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: білорусь кордон укріплення військовий  
Матеріали по темі