Події

У Житомирському районі поліція провела обшуки у приміщеннях акціонерного товариства: вилучили вибухівку та порох

27 June 2022, 13:23

24 червня поліцейські провели низку санкціонованих обшуків у приміщеннях та будівлях акціонерного товариства у кількох населених пунктах Житомирського району: вилучили близько 15 кг вибухівки, спецобладнання для проведення вибухових робіт, автомобіль.

Про це 27 червня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

Усі слідчі дії проводились у рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками правопорушення ст. 263 ККУ: незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

«Обшуки проводились одночасно за місцем розташування приміщень та будівель акціонерного товариства у кількох населених пунктах Житомирського району. У результаті слідчі виявили та вилучили тротил, димний порох, шашки, електродетонатори, детонуючі шнури, спецобладнання для їх використання, документи та інше. Попередньо встановлено, що вибухові речовини були нелегально придбані та зберігались для подальшого незаконного використання», - йдеться у повідомленні.

Наразі триває з’ясування усіх обставин. Також під час одного з санкціонованих обшуків було вилучено транспортний засіб УАЗ.

Вирішується питання про накладення арешту на усе виявлене. Перевіряється причетність до організації незаконного обігу вибухонебезпечних речовин низки осіб, співвласників кар’єру.

Як повідомляв Житомир.info, 11 травня поліція повідомила, що за чотири місяці в жителів Житомирської області вилучили понад 2 тисячі боєприпасів та майже 14 кг пороху і тротилу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція обшук акціонерне товариство вибухівка тротил порох 
Матеріали по темі