Події

Подробиці розбійного нападу на жителя Житомирської області: «заманили» в село і погрожуючи зброєю відібрали 120 тис. грн

28 June 2022, 10:20

Погрожуючи зброєю зловмисники відібрали у жителя Житомирської області 120 тисяч гривень, трьох розбійників поліцейські затримали 22 червня ввечері відразу після вчинення злочину, четвертому правопорушнику вдалось втекти, його оперативники затримали наступного дня у Київській області.

Про це 25 червня повідомила пресслужба поліції Вінницької області.

«За словами начальника Головного управління Нацполіції поліції Вінниччини Івана Іщенка, до складу групи входило четверо чоловіків, двоє з низ раніше судимі за майнові злочини. Троє затриманих – жителі Київщини, один – проживає в селі де вчинено розбій. До злочину зловмисники ретельно та завчасно готувались. Вони підшукали жертву, 21-річного жителя Житомирської області, який займається заготівлею худоби, і «заманили» його в одне із сіл Хмільницького району Вінницької області. Під час зустрічі зловмисники напали на хлопця, побили його, погрожували ножем та зброєю. Відібравши сумку з грошима, кинулись втікати. На місці події поліцейські управління карного розшуку отримали оперативну інформацію про нападників та можливий напрямок руху», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронцями було орієнтовано усі наряди поліції Вінницької та суміжних областей. Вже за годину поліцейські Житомирщини зупинили автомобіль та двох чоловіків, схожих за отриманим орієнтуванням. Одного з правопорушників вінницькі оперативники затримали за місцем проживання у Хмільницькому районі Вінницької області, четвертого – на Київщині.

Зброя, автомобіль нападників та частина грошей потерпілого вилучена.

«Зловмисники віком від 37 до 49 років, затримані. Вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання, щодо повідомлення їм про підозру учиненні злочину, передбаченого ч. 4, ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій). Таки злочин карається позбавленням волі терміном до 15 років з конфіскацією майна. Затримані перевіряються на причетність до інших аналогічних злочинів на території України», - інформують правоохоронці.

Нагадаємо, у Житомирській області 23 червня патрульні затримали автомобіль з чоловіками, які втікали з сусідньої Вінниччини одразу після скоєння розбійного нападу.

Як повідомляв Житомир.info, уночі з 10 на 11 травня 2022 року до будинку жителя Семенівської громади Бердичівського району через вікно проник 19-річний хлопець: він побив 59-річного господаря, забрав мобільний телефон та викрав автомобіль. 13 травня пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформувала, що юнакові повідомили про підозру, на момент скоєння злочину хлопець був під дією наркотиків, а на викраденому авто катав дівчат.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розбій поліція Вінницька область ГУНП 
Матеріали по темі