Суспільство

Фахівці перевірили воду в місцях відпочинку в Житомирі та ще трьох містах, на жодному з пляжів вода не відповідає нормам

28 June 2022, 10:29

Купальний сезон у розпалі. Фахівці вкотре провели аналіз води на пляжах у Житомирі та у містах Новоград-Волинський, Бердичів і Коростень. Виявилося, що на жодному з пляжів вода не відповідає нормам. Так, вода на пляжах у Житомирі (дорослому і дитячому), Бердичеві, Новограді-Волинському «не склала іспит» за вмістом кисню, а от індекс кишкової палички на пляжах у названих містах у межах норми. А в Коростені зафіксували перевищення за цим показником.

Інформацію щодо якості води на пляжах Житомирської області станом на 24.06.2022 року надала Державна установа «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я».

Скріншот із сайту Житомирського обласного центру контролю та профілактики хвороб

«За результатами проведених досліджень на всіх пляжах області виявлено відхилення від гігієнічнох норм. За санітарно-хімічними показниками зафіксовані відхилення за БСК5 (норма не більше 3,0 мгО2/дм3) та ХСК (норма не більше 30,0 мгО2/дм3) в м. Житомир, м. Бердичів та м. Новоград-Волинський. За мікробіологічними показниками не відповідає вода в м. Коростень (індекс ЛКП 24000 в 1 дм3, при нормі не більше 5000 в 1 дм3)», – констатують в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Нагадаємо, за інформацією пресслужби міської ради, 10 червня у Житомирі розпочався купальний сезон. На вказану дату показники якості води були в нормі. Також у міській раді наголошували, що укриттів на офіційних пляжах у Житомирі немає.

Як повідомляв Житомир.info, 1 червня 2022 року Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб (на той час – Житомирський обласний лабораторний центр) інформував, що у травні була проведена перевірка якості води у 34 зонах відпочинку та рекреації в Житомирській області, санітарним нормам вода відповідала у 21 водоймі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пляж вода купання купальний сезон ОЛЦ лабораторний центр  
Матеріали по темі