Місто

В Житомирі поки не будуть підвищувати вартість проїзду в громадському транспорті: опрацьовують пропозиції

28 June 2022, 13:15

В Житомирі з 1 липня не буде підвищена вартість готівкової оплати за проїзд в комунальному електротранспорті, яка мала зрости з 8 до 10 гривень.

Таке рішення ухвалили 28 червня на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради.

В рішення виконкому від 19 січня 2022 року, яке передбачало двоетапне підвищення вартості проїзду, внесли зміни, скасувавши пункт та додаток стосовно підвищення тарифу з 1 липня 2022 року.

«У рішення було два етапи підняття (вартості проїзду), на другому етапі ми лише «розривали» готівкову вартість, а безготівковий розрахунок залишався в тих ще межах. Але в розрахунках, які надавали приватні і комунальні перевізники, витрати на паливно-мастильні матеріали були ще по цінах на грудень 2021 року. Оскільки зараз надані нові розрахунки, структура витрат вивчається, але динамічно змінюються, тому зараз ще немає остаточного рішення щодо перегляду вартості проїзду в громадському транспорті. Ми найближчим часом це доопрацюємо, я думаю, що вже на паливо-мастильні матеріали ціна більш-менш фіксується. Поки пункт 2 і додаток 2 рішення скасовуються», - пояснив заступник мера Олександр Шевчук.

Нагадаємо, з 29 січня 2021 року в Житомирі діє новий тариф на проїзд у громадському транспорті: готівкова оплата в електротранспорті – 8 грн, в маршрутках – 10 грн, транспортною карткою було дешевше. Зараз у Житомирі в приватних автобусах безготівковий розрахунок відсутній: 16 травня в міській раді пояснювали, що розглядається варіант збільшення вартості безготівкового проїзду через транспортну карточку, щоб обґрунтувати витрати, ведуться перемовини з перевізниками.

Як повідомляв Житомир.info, 11 травня 2022 року заступник мера Олександр Шевчук інформував, що у Житомирі громадський транспорт трохи продовжив час роботи, але через проблеми з пальним курсує менше автобусів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком транспорт проїзд тариф Шевчук перевізник 
Матеріали по темі