Події

Суд обирає міру запобіжного заходу житомирському волонтеру, якого підозрюють в продажу отриманої безоплатно військової амуніції

30 June 2022, 10:13

У Житомирі вранці 30 червня суд обирає міру запобіжного заходу житомирському волонтеру Артуру Волинцю, якого підозрюють в продажу отриманого безоплатно військового спорядження та амуніції.

До суду прийшли кілька десятків людей, щоб підтримати волонтера, але в залу судових засідань їх пускали. Згодом певна кількість людей з групи підтримки все ж потрапила на засідання суду.

Зазначимо, що звинувачують Артура Волинця за ч. 3 ст. 201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. Покарання передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, вранці 28 червня обласні підрозділи поліції, СБУ та прокуратури оприлюднили інформацію про затримання голови благодійного фонду після продажу ним засобів індивідуального захисту для військових вартістю близько 236 тис. грн, загалом же сума «замовлення» для продажу становила майже пів мільйона гривень. За наявною у правоохоронців інформацією, товари надійшли в Україну як гуманітарна допомога і призначались нашим захисникам.

Затриманим виявився голова БФ «Роби добро, даруй надію» Артур Волинець. Після оприлюднення інформації про його затримання почали з’являтися дописи від знайомих, які не вірять в недоброчесність волонтера та обурюються діями правоохоронців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: волонтер БФ Волинець суд гуманітарна допомога 
Матеріали по темі