Суспільство

Житомирська ОВА просить бути уважними: шахраї від імені адміністрації збирають кошти на потреби армії

30 June 2022, 15:58

Житомирська ОВА застерігає від шахраїв, які телефонують від імені посадових осіб адміністрації та намагаються отримати кошти від благодійників.

Про це 30 червня в Telegram-каналі повідомила Житомирська ОВА.

«Звертаємо увагу підприємців, волонтерів та жителів області на те, що останнім часом почастішали випадки телефонного шахрайства. Зловмисники намагаються отримати гроші від благодійників нібито на потреби армії, представляючись посадовими особами адміністрації. Наголошуємо, що Житомирська обласна військова адміністрація у своїй роботі не використовує «телефонне право». Усі звернення та листування оформлюються належним чином, а ініціативи Гуманітарного штабу ОВА максимально прозорі та публічні», - йдеться у повідомленні.

Адміністрація зазначає, що шахрайство з гуманітарною допомогою в час, коли волонтери, підприємці та прості громадяни віддають останні гроші для того, щоб наші хлопці та дівчата мали все необхідне для нищення ворога – це те саме мародерство.

У Житомирській ОВА просять, у разі подібних звернень ретельно перевіряти інформацію та одразу повідомляти правоохоронні органи у випадку виявлення шахрайства. Якщо ви хочете допомогти нашим хлопцям та дівчатам зі Збройних Сил України чи будь-яких інших підрозділів, для цього є офіційні рахунки відповідних благодійних фондів та волонтерських організацій. Обов’язково перевіряйте інформацію, адже шахраї можуть скористатися вашою довірою!

Нагадаємо, 30 травня пресслужба Малинської міської ради попередила про шахрайство під виглядом збору коштів на потреби військових. Аферисти розіслали листи підприємцям та від імені міського голови просили допомогти у зборі грошей для Збройних сил України.

Як повідомляв Житомир.info, 27 травня 2022 року обласна військова адміністрація інформувала про аналогічний вид шахрайства: ошуканці від імені ОВА прислали лист на підприємство і просили перерахувати гроші для допомоги ЗСУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахраї шахрай ошуканство гроші кошти благодійники війна армія 
Матеріали по темі