Економіка

В Україні зростає кількість зареєстрованих нових легковиків: за червень – 2,9 тисячі

4 July 2022, 13:37

У червні на українському ринку нових легкових автомобілів було реалізовано 2,9 тис. машин.

Про це 1 липня повідомив сайт «Укравтопром».

У порівнянні з попереднім місяцем, реєстрації нових легкових авто збільшились на 14%. Однак такий червневий результат є на 67% меншим ніж торік.

Лідером ринку першого літнього місяця 2022 року стала марка Toyota: впродовж червня свою першу реєстрацію пройшли 456 авто цієї японської марки, що на 11% більше, ніж у травні.

Друге місце у Renault, показник продажів якої у порівнянні з попереднім місяцем збільшився на 13% – до 327 шт. Третьою за популярністю стала німецька марка Volkswagen, нові авто якої придбали 263 українці, це на 56% більше травневого показника. Четвертий результат у Hyundai – 172 шт.: відносно травня реєстрації Hyundai зросли на 7%. Замикає п’ятірку лідерів червня з падінням на 10% – Skoda, авто якої вибрали 168 покупців.

Бестселером місяця став автомобіль Renault Duster, в активі якого 168 реєстрацій.

Всього з початку року свої перші реєстраційні номери отримали 17,8 тис. нових легкових авто, що у 2,7 раза менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Нагадаємо, в травні український автопарк поповнили 2,5 тис. нових легкових авто, що удвічі більше, ніж у попередньому місяці, трійка марок-лідерів була така: Toyota, Renault, Skoda, бестселером місяця став автомобіль Toyota RAV-4.

Як повідомляв Житомир.info, 10 червня 2022 року пресслужба Міністерства цифрової трансформації повідомляла, що Уряд підтримав законопроект про розмитнення легкових автомобілів у «Дії».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автомобіль 
Матеріали по темі