Економіка

У Житомирській області аграрії приступили до збирання вражаю зернових: обмолочують озимий ячмінь

5 July 2022, 09:35

У Житомирській області аграрії вже приступили до збирання врожаю зернових. Вже обмолочено 0,7 тис. га зернових та 0,1 тис. га гороху.

Про це 5 липня повідомила пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації з посиланням на інформацію департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОВА

«Так, у цьому році врожай зернових та зернобобових збиратимуть на площі 530,9 тис. га. Не дивлячись на холодні весняні місяці, аграрії цьогоріч вступили у жнива на тиждень раніше минулого року. Першими до обмолоту припадають озимі зернові, які посіяні в усіх категоріях господарств на площі 141,9 тис. га», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Житомирська ОВА, станом на 04 липня обмолочено 0,7 тис. га зернових – це озимий ячмінь та 0,1 тис. га гороху.

Першими розпочали жнива сільськогосподарські підприємства Ружинської та Попільнянської громад.

Нагадаємо, 20 червня пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації повідомила, що в Житомирській області практично завершено посів ярих культур, але продовжується посів гречки.

Як повідомляв Житомир.info, 3 травня 2022 року в програмі «Тема дня» на Житомир.info керівник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко розповів про проблеми житомирських аграріїв: менше техніки, заміновані поля, проблеми з пальним.

23 травня 2022 року в ефірі національного телемарафону керівник Житомирської ОВА Віталій Бунечко розповів, що не дивлячись на проблеми з паливом, у Житомирській області закінчують посівну.

Житомир.info,

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аграрії зернові урожай ОВА АПК 
Матеріали по темі