Економіка

На деяких АЗС пальне почало дешевшати, великі мережі поки ціну не знижують

6 July 2022, 16:35

Пальне на українських АЗС почало дешевшати.

Про це 5 липня повідомляє Еnkorr з посиланням на дані щоденного моніторингу роздрібного ринку Консалтингової групи «А-95».

«З початку тижня (4-5 липня) деякі українські мережі АЗС знизили ціни на бензини і дизельне пальне. Про це повідомили в Консалтинговій групі «А-95» із посиланням на дані оперативного моніторингу ринку. Зокрема, в запорізькій мережі ZOG бензин марки А-95 з покращеними показниками якості й дизельне пальне здешевшали на 8 грн/л, до 55,00 грн/л і 57 грн/л відповідно. Мережа Prime знизила вартість цих продуктів на 1 грн/л, до 53,00 грн/л за бензин і до 57 грн/л – за дизпальне. На 6-7 грн/л у бік зменшення переглянула ціни на пальне й дніпропетровська мережа VostokGaz. На станціях Chipo й Mango ціни на пальне опустилися на 0,5-2,5 грн/л (див. табл.)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ситуація на українському ринку пального з кожним тижнем поліпшується, про що свідчить зниження цін у гуртовому сегменті ринку. Так, наприкінці минулого тижня бензин у гурті в середньому по Україні можна було придбати за 50 грн/л, а ДП – за 52 грн/л.


Нагадаємо, на брифінгу 28 червня голова парламентського Комітету Верховної ради з питань енергетики та житлово-комунального господарства Андрій Герус висловив сподівання, що в липні ситуація з пальним в Україні буде нормалізована.

Як повідомляв Житомир.info, 17 травня 2022 року перша віцепрем'єрка – міністерка економіки Юлія Свириденко заявила, що оперативний штаб при Кабінеті міністрів вирішив тимчасово відмовитися від держрегулювання цін на пальне: в уряді очікували, що після цього граничні ціни на дизпаливо будуть не вищими за 58 грн, на бензин – не вищими за 52 грн.

25 травня після позачергового засідання виконкому, де комунальним підприємствам з матеріального резерву видавали талони на бензин, мер Житомира Сергій Сухомлин визнав, що існує дефіцит палива, а 57 грн за дизель і 62 грн за бензин – це дуже висока ціна. В Житомирі вдень 9 червня лише на деяких заправках було паливо: вартість 1 л бензину коливалася від 49 до 52 грн, а ціна 1 л дизпалива сягала 56 грн.

10 червня департамент агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА заявив, що ціни на пальне в області стабілізувалися: дизпаливо – 57 грн/л, бензин – 51 грн/л.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пальне АЗС бензин дизель дизпаливо  
Матеріали по темі