Суспільство

У червні майже 1000 жителів Житомирської області з числа клієнтів служби зайнятості знайшли роботу – втричі менше, ніж торік

7 July 2022, 09:49

За підсумками червня 963 клієнти Житомирської обласної служби зайнятості були працевлаштовані. Це майже на третину менше, ніж у червні минулого року (тоді нову роботу за сприяння служби знайшли 1406 жителів області). Обсяги працевлаштування безробітних значно скоротились майже в усіх районах та територіальних громадах внаслідок ведення воєнних дій.

Про це 6 червня повідомила пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості.

«Проте на окремих територіях області попит на працівників цьогоріч перевищував торішній. Так, підрозділи служби зайнятості в Андрушівці, Баранівці, Новограді-Волинському та Олевську минулого місяця змогли забезпечити працевлаштування більшої кількості своїх клієнтів, ніж у червні торік (зростання сягає 9-36%). А Черняхівська районна філія скерувала на роботу таку ж кількість безробітних, як і минулорічного червня», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у першій половині нинішнього року найбільш вдалим місяцем на Житомирщині за кількістю працевлаштованих був лютий (1359 жителів отримали роботу), а найменш результативним – березень - місяць активної фази війни у багатьох областях країни (654 особи).

Загалом же за півроку нове робоче місце з сприяння служби зайнятості знайшли 5939 жителів Житомирщини.

Із запитаннями щодо послуг служби зайнятості – телефонуйте на «гарячі» лінії 063-214-41-75 і 097-417-84-96 або пишіть у телеграм-чат обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Всі зареєстровані вакансії – на сайті у розділі «Шукаю роботу» https://cutt.ly/4Dz4cVI.

Оформити підписку на вакансії за регіоном або галуззю можна завдяки чат-боту @DCZWorkNowBbot.

Якою була десятка найбільш затребуваних працівників станом на 24 червня 2022 року, дивіться тут

Якою була десятка високооплачуваних вакансій станом на 5 липня 2022 року, читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9 червня 2022 року у підрозділах служби зайнятості на Житомирщині були зареєстровані вакансії від 294 підприємств, установ, організацій та приватних підприємців. Найбільшим попитом користувалися швачки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості вакансія працівник працевлаштування робота  
Матеріали по темі