Економіка

Влада запевняє, що вартість електроенергії підвищуватися не буде

8 July 2022, 09:27

Для стабільного функціонування ринку електроенергії та безперебійного постачання Уряд затвердив постанову про покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електроенергії, які її зараз експортують в Європейський Союз.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль – інформує 7 липня пресслужба Кабінету міністрів.

«Рекордні ціни на електроенергію в європейських країнах дозволяють українським генеруючим компаніям заробити значні кошти, які ми пропонуємо частково спрямувати на те, аби тарифи для українців залишалися стабільними», - зазначив очільник Уряду.

Як зауважив Денис Шмигаль, Уряд робить усе, аби тарифи на ЖКП, які перебувають у сфері відповідальності Кабінету міністрів, зокрема, тарифи на електроенергію, залишались стабільними.

«Жодного підвищення для людей зараз не планується і не передбачається», - підкреслив прем’єр-міністр.

Про це у вечірньому зверненні 7 липня сказав і президент Володимир Зеленський.

«Вагомою підтримкою і зараз, і протягом опалювального сезону є експорт української електрики в країни Євросоюзу, який вже розпочався. Ціна на електрику на європейському ринку вища, ніж в Україні, і це дасть змогу енергокомпаніям використати зароблені кошти для забезпечення українських споживачів. Причому при незмінних тарифах», - повідомив президент.

Нагадаємо, 16 квітня Кабінет міністрів ухвалив постанову про те, що тарифи на електроенергію для українців залишаться без змін до 31 жовтня 2022 року: по 1,44 грн за кВт/год для домогосподарств, які споживають менш ніж 250 кВт/год за місяць.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні Уряду 29 квітня 2022 року ухвалили рішення не підвищувати ціни на газ для населення та критично важливих підприємств і рекомендували місцевим органам влади залишити тарифи на теплопостачання, водопостачання та водовідведення такими, які були станом на 24 лютого 2022 року. 22 червня пресслужба Мінрегіону інформувала, що Верховна рада прийняла у першому читанні законопроєкти, які запровадять мораторій на підвищення цін у сфері теплопостачання: така норма буде чинна на час дії воєнного стану та шести місяців після його припинення, суб’єктам господарювання у сфері теплопостачання будуть компенсувати різницю в тарифах коштом держбюджету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія тариф КМУ Шмигаль президент  
Матеріали по темі