Фоторепортаж

«Будь ласка, зробіть все, щоб поганий руській мір пішов з нашої землі», – що житомирські діти пишуть в листах військовим. Фоторепортаж

8 July 2022, 14:29

Дитячі листи та малюнки збирають усі житомирські волонтери і вкладають у посилки військовим. Кажуть, що ці листи допомагають бійцям триматися. Такі листи у волонтерів не затримуються надовго, проте ця дитяча творчість є дуже цінною не лише для військових. Листи та малюнки дітей відображають їх розуміння ситуації, віру в ЗСУ, мирне щасливе майбутнє. Тому ми вирішили збирати та зберігати у фоторепортажах дитячі листи на фронт як історичне свідчення для наших нащадків.

«Ми з першого дня повномасштабного вторгнення шлемо дитячі листи на передову. Хлопці їх зберігають. На грудях носять. Вони чекають листів та малюнків більше за їжу. Вони дуже цінують, це дає їм силу берегти нас», – розповідає волонтерка БФ «Справжні Українці» Ксенія Лавріна.

А у Волонтерському штабі Житомира показують листи дітей, які живуть за кордоном, проте родом з України, і вони теж переживають за свою батьківщину. Волонтери кажуть, що діти знають, що росія напала на Україну, і скидає бомби на мирних людей, нищить житлові будинки та цивільні об'єкти і будучи на чужині, і дорослі, і маленькі українці, розказують світові правду про цю війну.

Деякі волонтери збирають листи самостійно по садочках, школах, проводять заходи, на яких діти пишуть листи та малюють малюнки для військових.

Малюнки рідних пейзажів, котиків, мавок та фей, птахів, прапорів, а також браслети супроводжують короткі, проте змістовні дитячі підписи: «Ти сильніший, ніж ти думаєш», «Ми думаємо про вас», «Будь обережний, остерігайся зброї», «Сподіваюся, війна скоро закінчиться», «Я хочу, щоб все було добре. Ми переможемо! Закінчиться хай війна», «Будь ласка, зробіть все, щоб поганий руській мір пішов з нашої землі».

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2022 року маленькі житомиряни робили листівки зі словами подяки для наших воїнів, аби привітати з великодніми святами та підняти бойовий дух. Малюки малювали хмаринки, сонечко, веселку, будинки, прапори й сердечка.

Також у квітні в житомирському «Навколокультурному просторі» проводили майстер-класи та збирали дитячі малюнки для воїнів на передову. Про це – у фоторепортажі.

Матеріал створено за сприяння ГО «Львівський медіафорум» у межах проєкту «ЛМФ Підтримка мережі журналістів».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: малюнок передова фронт волонтер дитина  
Матеріали по темі