Влада

Облрада збирається направити до ВР подання щодо перейменування міста Новоград-Волинський, а також району

13 July 2022, 13:53

Житомирська обласна рада має намір підготувати й направити до Верховної ради України подання про перейменування міста Новоград-Волинський.

Відповідний проєкт рішення сесії Житомирської обласної ради 13 липня оприлюднили на сайті облради.

«Підтримати рішення Новоград-Волинської міської ради від 16.06.2022 № 563 «Про перейменування міста Новоград-Волинського Житомирської області на місто Звягель».
Порушити питання щодо подання до Верховної Ради України щодо перейменування міста Новограда-Волинського Житомирської області на місто Звягель.
Доручити виконавчому апарату Житомирської обласної ради підготувати текст подання щодо перейменування міста Новограда-Волинського Житомирської області на місто Звягель.
Направити подання щодо перейменування міста Новограда-Волинського Житомирської області на місто Звягель у Верховну Раду України», – йдеться у проєкті рішення.

Також цього дня, 13 липня, на сайті обласної ради опублікували і проєкт рішення про подання до Верховної ради про перейменування Новоград-Волинського району на Звягельський район.

Нагадаємо, 16 червня 2022 року пресслужба Новоград-Волинської міськради інформувала, що на сесії міської ради депутати підтримали рішення про перейменування міста на Звягель.

А 23 червня на сесії Новоград-Волинської районної ради депутати розглянули й підтримали пропозицію про перейменування району на Звягельський.

Як повідомляв Житомир.info, 3 жовтня 2018 року у місті Новоград-Волинський Житомирської області провели громадські слухання щодо повернення місту історичної назви Звягель. 1 листопада цього ж року депутати Новоград-Волинської міської ради відтермінували рішення про повернення місту історичної назви, захотіли влаштувати «референдум» щодо перейменування на виборах у 2020 році.

У лютому 2021 року Новоград-Волинська міська рада повідомляла, що на адресу керівництва міської територіальної громади надійшли звернення з пропозицією повернути історичну назву місту – Звягель.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новоград-Волинський Звягель перейменування  
Матеріали по темі