Події

В апеляційному суді розглядали скарги прокурора та адвоката щодо запобіжного заходу житомирському волонтеру Артуру Волинцю

15 July 2022, 12:38

Житомирський апеляційний суд 15 липня розглядав скарги сторони обвинувачення та захисту щодо обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту голові благодійного фонду Артуру Волинцю.

Зокрема, суд розглядав клопотання прокурора, який оскаржував рішення суду про домашній арешт і клопотав про тримання під вартою. Натомість адвокат просив змінити домашній арешт на особисте зобов’язання.

Обидва клопотання суд відхилив. Артур Волинець залишається під цілодобовим домашнім арештом, його адвокат буде це рішення апеляційного суду оскаржувати.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, 30 червня суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту 23-річному засновнику благодійного фонду Артуру Волинцю, якого підозрюють в продажу отриманого безоплатно військового спорядження та амуніції та проводять досудове розслідування за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги). 14 липня Артуру Волинцю оголосили ще одну підозру – за ч. 3 ст. 332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України): з’ясувалось, на початку червня голова фонду, знаючи про бажання 36-річного житомирянина будь-що залишити межі України, допоміг йому у реалізації намірів за винагороду у 1000 доларів, включивши чоловіка до списку водіїв благодійної організації, які вирушили за гуманітарною допомогою за кордон.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 28 червня 2022 року обласні підрозділи поліції, СБУ та прокуратури оприлюднили інформацію про затримання голови благодійного фонду після продажу ним засобів індивідуального захисту для військових вартістю близько 236 тис. грн, загалом же сума «замовлення» для продажу становила майже пів мільйона гривень. Затриманим виявився голова БФ «Роби добро, даруй надію» Артур Волинець і після оприлюднення інформації про затримання почали з’являтися дописи від знайомих, які не вірять в недоброчесність волонтера та обурюються діями правоохоронців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд волонтер Волинець апеляція адвокат запобіжний захід домашній арешт 
Матеріали по темі