Влада

Мер Житомира спростував чутки про евакуацію міської влади: Навіть не розраховуйте на це

15 July 2022, 18:09

Житомирська міська рада нікуди не евакуйовувалася, всі працюють, школи готують до офлайн навчання з 1 вересня.

Про це у відеозверненні 15 липня повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Вийшов в ефір, тому що по місту пішли чутки, що міська влада терміново евакуювалася. Так, вчора було повідомлення про те, що посольство США рекомендує своїм громадянам залишити територію України, але це, скоріш за все, пов’язано з тим, що вчора відбувалося в Україні: був нанесений ракетний удар по Вінниці, постраждали діти, дуже багато цивільних громадян. Загинули посеред білого дня в результаті нанесення цинічного удару ракетами російської федерації. Нікуди Житомирська міська рада не дінеться, не розраховуйте навіть на це ті, які цього хочуть. З перших днів (повномасштабного вторгнення ми працювали і будемо працювати, наші сім’ї залишаються в Житомирі, ми працюємо», - сказав Сергій Сухомлин.

Мер також розповів про зустріч з представниками Товариства Червоного Хреста і подякував за допомогу в будівництві котеджного містечка для переселенців та житомирян, які втратили житло, і згадав про майбутню відбудову ліцею №25. Крім того, Сергій Сухомлин зізнався, що чекали результатів засідань російської думи та ради федерацій, які сьогодні терміново скликав путін.

«Ми бачили раніше, чим всі ці засідання закінчувалися. Поки все спокійно, але, я думаю, що рашка не залишить у спокої білорусь і буде намагатися збоку білорусі також нас «тренувати». Поки що сил в них недостатньо, ми також готуємося, тому все спокійно», - наголосив мер Житомира.

Сухомлин згадав про візит до Житомира заступника міністра МВС та запевнив, що до 1 вересня Житомир буде готовий розпочати навчання в режимі офлайн.

Мер зауважив, що на сесії міської ради, яка проходила 14 липня, були присутні 36 депутатів з 42 і це ще одне підтвердження, що «ніхто нікуди не дівся».

Нагадаємо, у Житомирі до 1 вересня готують 22 школи та 44 садочки, це заклади, в яких є укриття.

Як у житомирських дитсадках облаштували укриття для захисту дітей від російських обстрілів дивіться у фоторепортажі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин війна навчання евакуація  
Матеріали по темі