Влада

Житомирська область вже отримала 23,6 млн грн з гуманітарного рахунку Мінсоцполітики

19 July 2022, 10:06

Міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила про створення та надання доступу громадськості до інтерактивної мапи використання коштів з гуманітарного рахунку, який було відкрито Мінсоцполітики в Національному банку України.

Про це 18 липня повідомила пресслужба Мінсоцполітики.

«Мінсоцполітики завжди керується принципами прозорості та доброчесності. Відтепер у відкритому доступі на сайті Міністерства розміщена інформація про використання грошей з гуманітарного рахунку, який було відкрито в Національному банку України в перші дні повномасштабної війни. Інформація доступна для кожного та відображає скільки грошей було отримано на гуманітарний рахунок, скільки витрачено та залишок. Окрему увагу приділили відображенню звітності використання грошей по регіонах», - повідомила Марина Лазебна.

Мінсоцполітики нагадує, що отримані на гуманітарний рахунок кошти спрямовуються на:

задоволення продовольчих потреб та облаштування місць розміщення біженців та громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце свого проживання;

забезпечення їх одягом та взуттям, надання ліків та медичних препаратів;

забезпечення населення товарами першої необхідності,

надання одноразової грошової допомоги, задоволення інших першочергових потреб життєдіяльності людини.

Інтерактивна мапа доступна за посиланням https://www.msp.gov.ua/content/dashboard.html

Зокрема, Житомирська область вже отримала 23 млн 611 тис. 913,11 грн, допомогою охоплені 86 385 людей. Найбільше коштів спрямовано на забезпечення житлом ВПО, з числа багатодітних сімей, чиє житло було зруйноване або пошкоджене внаслідок бойових дій (10 млн грн) та на забезпечення гуманітарною допомогою (8 млн 436 тис. грн).

Нагадаємо, на початку квітня з гуманітарного рахунку Мінсоцполітики виділили 2,4 млн грн бердичівському благодійному фонду «Оберіг-26» на транспортування гуманітарних вантажів.

Як повідомляв Житомир.info, з резервного фонду держбюджету регіонам виділено 36,5 млн грн для покриття витрат за травень 2022 року на компенсацію за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану, Житомирській області – 1 млн 564 тис. 365 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінсоцполітики гумантірана допомога рахунок  
Матеріали по темі