Новини компаній

5 переваг польського диплому про вищу освіту для українців

20 July 2022, 16:32

Диплом європейського зразка - кваліфікована перевага чи рядок у резюме, який не матиме вирішального значення?

Ми запитали про це у представників Центру польської освіти UP-STUDY.

Українським абітурієнтам надає унікальну можливість навчання за кордоном польща. Порядок вступу до місцевих вишів настільки спрощений, що кожен випускник 11 класу розглядає варіант подачі документів хоча б до одного з польських університетів.

Молодь приваблює факт проживання в Європі, нові знайомства, самостійність, цікаві спеціальності. Але крім цих бенефітів, польський диплом про вищу освіту має чимало переваг.

Прочитайте уважно та поміркуйте. Бо ви ще встигаєте подати документи до Польщі у рамках актуальної вступної кампанії.

Європейський зразок

Польські дипломи котируються у Європі та світі, але отримати диплом європейського зразка в цій країні легше і дешевше, ніж в інших державах Європи. Диплом не потребує підтвердження кваліфікації працівника надалі. Документ про освіту визнають міжнародні компанії. За бажанням фахівці повертаються до України, де польський диплом є суттєвою перевагою під час працевлаштування.

Англійська версія

Окремі польські університети, де викладають англомовні програми, видають випускникам диплом у двох версіях: англійською та польською. Такий документ про вищу освіту відкриває ще більше дверей, ніж документ про закінчення ВНЗ на програмі польською мовою.

Спеціальність, що має попит

Випускники українських вишів отримують професії широкого профілю: економіст, спеціаліст з правознавства, менеджер готельно-ресторанного бізнесу тощо. З таким дипломом знайти перше робоче місце важко: юні кадри не можуть повноцінно конкурувати на ринку праці з тими, хто має досвід за фахом та практичні знання у певній ніші.

У Польщі формування факультетів та спеціалізацій відбувається відмінним від українського шляхом. Університети створюють факультети відповідно до потреб ринку та випускають вузькопрофільних спеціалістів.

Наприклад, вступаючи на економічний факультет до Академії вістула, абітурієнти обирають одну з трьох спеціалізацій:

  • економіка підприємства;
  • економічні зв’язки з країнами Азії;
  • міжнародний бізнес.

Ймовірність швидко працевлаштуватися з таким дипломом вища через наявність галузевих знань та практичних навичок.

Зміна напрямку навчання

Отримавши диплом бакалавра, студент може розпочати пошук роботи або продовжити освіту на магістерській програмі, кардинально змінивши фах. Так, умовно бакалавр з філології має змогу продовжити навчатися у магістратурі з психології чи іншого напрямку.

Знання мов

Якщо ви маєте на руках диплом польського вишу, то апріорі знаєте польську, якою навчалися, та англійську, вивченню якої тут приділяють достатньо уваги.

Деякі студенти вивчають додаткову іноземну мову на філологічному факультеті (іспанську, норвезьку, шведську). Додаємо знання рідної української й маємо в арсеналі багатий мовний потенціал, що точно буде перевагою під час майбутнього працевлаштування.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі