Влада

В Уряді обговорювали механізми налагодження вчасної виплати допомоги на проживання ВПО

24 July 2022, 12:13

Підтримка до внутрішньо переміщених осіб має надходити без зволікань.

Про це говорили на міжвідомчій нараді, де вирішували, як можна налагодити вчасну виплату допомоги на проживання ВПО та спростити подачу заяв через мобільний додаток «Дія» - повідомила 24 липня пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Вирішили, що Мінсоцполітики та Мінцифри спільно вдосконалять функціонал Дії. А саме: щоб ВПО могли через цей застосунок знятись з обліку та змінити адресу фактичного місця проживання при повторному переміщенні. Крім того, ВПО, які подавали заяви через Дію до 30 квітня 2022 р. та не отримали довідку і допомогу, в разі повторного подання документів до органу соціального захисту або ЦНАПу зможуть отримати і те, й інше – з дати подачі заяви в Дії», - йдеться у повідомленні.

Віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук зазначила, що затримка виплат ВПО неприпустима.

«Люди, які перебувають у скрутному становищі, залишились без домівок та підтримки близьких, не повинні чекати місяцями», – наголосила Ірина Верещук.

Нагадаємо, Міністерством соціальної політики створена соціальна платформа єДопомога, яка надає можливість залишити заявку на фінансову підтримку від міжнародних організацій.

Як повідомляв Житомир.info, 14 липня 2022 року пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації повідомила, що в Житомирській області нині проживають 98 258 внутрішньо переміщених осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінреінтеграції ВПО допомога біженці переселенці Верещук  
Матеріали по темі