Влада

Чому ліквідували комунальні заклади Житомирської облради та що з ними буде далі

25 July 2022, 19:18

На сесії Житомирської обласної ради 14 липня ухвалили рішення про припинення 12 комунальних закладів та підприємств. Їх реорганізують шляхом приєднання до інших закладів.

Для чого це потрібно, що буде з приміщеннями та працівниками, 25 липня журналістам Житомир.info розповів в.о. голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

«За ініціативи обласної адміністрації було внесено 14 питань. В листі обласна військова адміністрація просить скликати сесію обласної ради для оптимізації мережі бюджетних установ, підприємств та закладів, які фінансуються з обласного бюджету. Всі приміщення, крім у Новограді-Волинському, будуть використовуватися за призначенням, як вони сьогодні використовуються», – пояснює Володимир Ширма.


За словами Володимира Ширми, дітей з «Обласного спеціалізованого будинку дитини», який знаходиться у Новограді-Волинському, переведуть до КНП «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків», а працівникам запропонують альтернативу.

«Новоград-Волинський будинок дитини – це питання на слуху вже десь три роки, а, можливо, й більше. В цьому будинку штат працівників близько 58 осіб, а перебуває там 7 діток. Догляд однієї дитини обходиться у понад 800 тисяч грн в рік. Протягом декількох років це питання розглядалося, але завжди знаходяться якість моменти – або депутати, або інші посадові особи, або колектив. Тобто, до вирішення цього питання справа так і не доходила. Йде війна, коли сьогодні всі, кожна родина в державі, робить все для зміцнення нашої обороноздатності, мабуть, ці кошти не зайві для нашої держави. Налаштовуємо працівників щодо створення центру паліативної допомоги. Є така потреба в Новограді-Волинському, і ми зацікавлені у тому. Там є всі умови, територія невелика, але місто і міський голова у цьому зацікавлені», – розповідає в.о. голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

До «Житомирського обласного краєзнавчого музею» приєднають «Житомирський обласний літературний музей» та «Кмитівський музей образотворчого мистецтва ім. Й.Д. Буханчука». В обох закладах не буде директорів, але все інше залишиться незмінним.

Скільки коштів дозволить заощадити реорганізація 12 комунальних закладів та підприємств, зараз невідомо. А ось на запитання «Чому раніше не проводили таку оптимізацію?» в обласній раді пояснили, що заважала політика.

«Розумієте, у нас дуже часто відбуваються вибори в країні: то місцеві або Верховну раду обираємо, або президента обираємо, мабуть, через це. Політики у нас дуже багато», – сказав Володимир Ширма.

Контролювати рішення про припинення комунальних підприємств та установ буде постійна комісія обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин.

Нагадаємо, 12 липня на сайті Житомирської обласної ради оприлюднили кілька проєктів рішень сесії облради про намір ліквідувати комунальні заклади та підприємства, реорганізувавши їх шляхом приєднання до інших закладів. Серед інших проєктів рішень був і «Про припинення КНП «Обласний медичний центр спортивної медицини» Житомирської обласної ради реорганізувавши його шляхом приєднання до КНП «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради».

Як повідомляв Житомир.info, 8 липня 2022 року в обласній раді під час засідання депутатської комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів розглядали проєкт рішення про намір ліквідувати комунальне підприємство «Обласний медичний центр спортивної медицини», яке знаходиться в центрі Житомира (майдан Перемоги, 10-а), приєднавши до обласного діагностичного центру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: комунальний заклад КП ліквідація облрада Ширма  
Матеріали по темі