Події

До суду скерували обвинувачення щодо іноземця, який два роки тому до смерті побив 28-річного житомирянина

26 July 2022, 17:00

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно іноземця, який у 2020 році завдав смертельних побоїв молодому житомирянину. За скоєне чоловікові «світить» від 7 до 10 років позбавлення волі.

Про це 26 липня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Прокурори Житомирської обласної прокуратури, за результатами проведеного спеціального досудового розслідування, скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина іншої країни, якому інкримінується умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть (ч. 2 ст. 121 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, злочин проти здоров’я та життя людини у серпні 2020 року скоїв 41-річний іноземець, який тимчасово проживав у Житомирі.

У прокуратурі нагадують обставини події: того вечора обвинувачений займався фізичними вправами у тренажерному залі, розташованому у житловому будинку. Вийшовши у двір, зустрів місцевого жителя, який, будучи у стані алкогольного сп’яніння, зупинився біля нього. Це не сподобалося іноземцю. Спочатку він спровокував словесний конфлікт, а потім заподіяв незнайомому чоловіку декілька сильних ударів по голові, від яких той впав.

За висновками експертизи, смерть потерпілого настала унаслідок отримання тяжких тілесних ушкоджень.

Вже через декілька днів фігурант кримінального провадження, з метою переховування від органу досудового слідства, покинув місто та виїхав за кордон. Наразі його оголошено у міжнародний розшук.

Досудове розслідування проводило Головне управління Нацполіції в області.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Як повідомляв Житомир.info, 26 серпня 2020 року біля під’їзду багатоповерхівки по вулиці Перемоги в Житомирі знайшли мертвим 28-річного житомирянина. За висновками судово-медичної експертизи, смерть настала внаслідок отриманих травм. Поліція проводила заходи щодо встановлення особи, причетної до вказаного кримінального правопорушення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обвинувачення обвинувальний акт вбивство побиття прокуратура  
Матеріали по темі