Новини компаній

Як продукти IoT змінюють наше життя

27 July 2022, 11:27

Електронні пристрої, під’єднані до інтернету, які обмінюються даними, — Інтернет речей, або IoT. Непомітно, але ґрунтовно він увійшов до нашого життя. Розумну мережу з погодних датчиків, смартфонів, кардіомоніторів і навіть двигунів літаків з унікальними цифровими ідентифікаторами (радіочастотна ідентифікація, RFID) деякі експерти називають найважливішим досягненням 21 століття. Цілий світ, який стрімко зростає і швидко змінює якість життя. Надаючи дані для аналітики, IoT допомагає боротися із забрудненням повітря, покращує постачання продовольства та запобігає лісовим пожежам. Що ще змінилося з Інтернетом речей?

Турбота про здоров’я

Можливо, ви — один із численних власників Apple Watch, FitBit тощо? Тобто гаджетів, які дають можливість спостерігати фізичну активність, сон, частоту серцевих скорочень, кількість споживаних калорій. Тоді для вас не секрет, що дбати про здоров’я стало значно легше. Для діабетиків розроблені пристрої, що визначають рівень цукру в крові.

Компанія Cyrcadia Health створила iTBra, пристрій, якій являє собою два пластирі з датчиками температури, що кріпляться до молочних залоз. Комп'ютерний аналіз інформації, що надходить від них, дає змогу діагностувати рак грудей на ранній стадії. Зараз iTBra проходить тестування в Азії, де рак молочної залози дуже поширений.

Ще один приклад пов'язаний зі спалахом лихоманки Ебола на Африканському континенті. Кілька великих виробників медичного обладнання на чолі з Scripps Translational Science Institute створили пластир із вбудованими датчиками температури, насичення крові киснем, частоти серцевих скорочень та дихання. Інформація, що зчитується датчиками, передається Bluetooth — так здійснюється регулярний моніторинг, водночас зменшується фізичний контакт з інфікованими людьми.

Розумний дім

Поки що розумний будинок, який дбає про потреби своїх господарів, не є широко доступним, проте розумні прилади, елементи розумного будинку вже не рідкість. Пральні машини, що сповіщають про завершення прання, холодильники, які стежать за необхідними продуктами та повідомляють про те, що вони закінчуються, — саме такі розумні елементи. Не є рідкістю автоматичне керування опалювальною системою та системою кондиціювання, а також регулюванням освітленості, що допомагає економніше витрачати електроенергію та гроші. У цьому переліку й комп'ютеризовані системи безпеки, які надсилають інформацію на смартфон господареві або до пункту охорони.

Великий вибір якісних відеокамер для систем відеоспостереження за посиланням:
https://www.bezpeka-shop.com/catalog/videokamery_1/f/brand-is-imou/

Розумне міське середовище, або розумні міста

Інтернет речей допомагає значно підвищити ефективність середовища великих міст. Це й регулювання освітлення, і своєчасне виявлення пожеж, моніторинг міського трафіку, технології енерго- та водозбереження, логістика та багато іншого.

Автоматичний транспорт

Автоматичні, тобто керовані не людиною, а комп'ютером транспортні засоби вже реальність, хоча ще й не повсякденність. З усім тим вони ось-ось увійдуть у наше звичайне життя, над цим працює кілька технологічних компаній. Rand Corporation вважає, що у широкий продаж автоматичний транспорт надходитиме тоді, коли вдасться проїхати 275 млн миль без смертельних аварій, та чекати на це залишилося недовго.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ІоТ  
Матеріали по темі