Фоторепортаж

Підняття державного прапора та покладання квітів – у Житомирі вперше відсвяткували День Української Державності. Фоторепортаж

28 July 2022, 13:41

Україна вперше святкує День Української Державності. 28 липня заходи з нагоди свята відбулись і в Житомирі. На майдані Соборному на 50-метровому флагштоці урочисто підняли державний прапор та нагородили військових та цивільних житомирян подяками та пам'ятними відзнаками за заслуги перед містом. Представники міської та обласної влади поклали квіти до пам’ятників і пам’ятних знаків борцям за незалежність України, загиблих учасників Революції гідності, місць поховань видатних діячів українського державотворення.

Урочистості продовжилися на Замковій горі. Тут біля пам'ятного знаку на честь заснування Житомира організували театралізовану виставу-екскурс в історію України.

Зауважимо, свято встановлено Указом президента Володимира Зеленського 24 серпня 2021 року, підписаним під час урочистостей до 30-ї річниці незалежності України.

Нагадаємо, напередодні Дня Державності 27 липня 2022 року у Свято-Михайлівському кафедральному соборі Житомира презентували унікальну виставку, де кожен охочий може на власні очі побачити, як створювалася Українська держава.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Української Державності свято війна 
Матеріали по темі