Фоторепортаж

«Лялечки, ваш вихід»: пенсіонерка з Житомира в’яже ляльки та показала їх на виставці у «Прозорому офісі». Фоторепортаж

29 July 2022, 13:49

У Житомирі працівникам та відвідувачам «Прозорого офісу» показали виставку авторських ляльок Лариси Шумінської «Лялечки, Ваш вихід!». Тут представлено два десятки робіт. Всього у майстрині двадцять три роботи, а створює вона їх тільки два роки.

«Почався карантин, сказали сидіти вдома, і я почала робити свою першу ляльку. У роботі я використовую найдешевші синтетичні нитки. Вони дуже яскраві. А ще буває, що після того, як в'яжу речі, лишаються ниточки. Їх потрібно якось використати. Зібралися ниточки і виникла ідея в'язати ляльки. Зараз я пенсіонерка. Раніше працювала на керівних посадах, не було часу, щоб в’язати. А зараз час є. На одну ляльку з прикрасами та дрібними деталями йде від 3 до 4 тижнів», – розповідає майстриня.

Ляльки в колекції тематичні – тут можна побачити казкових персонажів та «представників» різних народів світу. Ляльок майстриня не продає, а робить для власної колекції.

«Сьогодні, так би мовити, пробна одноденна виставка. Коли я роблю лялечку, я фотографую та викладаю її у Facebook, так мої роботи помітили і запросили сюди зробити виставку. Я не збираюся на цьому зупинятися. Натхнення у моїй голові постійно. Коли я закінчую одну ляльку, вже у голові народжується інша, продумуються дрібні деталі», – говорить майстриня.

Фоторепортаж з виставки «Лялькове містечко», яка відбулася у Житомирському літературному музеї у жовтні 2021 року, дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лялька виставка Прозорий офіс  
Матеріали по темі