Влада

Керівник ОВА показав, як у Житомирській області укріплюють державний кордон між Україною та білоруссю

3 August 2022, 09:51

В рамках робочого візиту до Житомирщини заступника керівника Офісу президента України Кирила Тимошенка перевірили хід робіт з посилення обороноздатності області та укріплення державного кордону між Україною та білоруссю.

Про це ввечері 2 серпня повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Ця системна робота не припиняється ні на день. Особливо це стосується північних районів, де лінії оборони розгорнуті від ключових міст Коростенського району до самого кордону. Продовжується будівництво довгострокових оборонних споруд на танконебезпечних напрямках. Декілька таких укріплень встановлені на півночі області, відповідно до рекомендацій військових, та виходячи з досвіду бойових дій на Київщині й у межах Житомирщини. Загалом на території області планується створити мережу таких інженерних споруд. Слід відзначити високий бойовий дух наших військовослужбовців, а також притаманний українцям, навіть у найскладніших умовах, гумор. Наприклад назва польової столової «Ресторан під обстрілом», оборонної споруди – «Криївка» та багато іншого», - йдеться у повідомленні.

Керівник ОВА зазначає, що до своєї основної справи військові та прикордонники відносяться надзвичайно серйозно і продемонстрували це під час планових навчань.

«Наразі на кордоні цілодобово ведеться спостереження за противником, здійснюється повітряний моніторинг за допомогою безпілотників та засобів відеоспостереження, проводиться мінування ділянок, заходи з інженерного облаштування кордону, створена сучасна система опорних пунктів та вогневих позицій. Наші захисники постійно співпрацюють з Житомирською ОВА для пришвидшення виконання робіт, спрямованих на посилення захисту кордону. Зокрема надається допомога будівельними матеріалами, паливом, харчовими продуктами, засобами зв’язку та іншим необхідним спорядженням. Постійна робота з укріплення кордону – це водночас і укріплення наших рубежів і психологічний вплив на білоруську сторону. Адже вони з кожним днем розуміють, що замість легкої прогулянки вони побачать тут справжнє пекло. Тож не зупиняємося та працюємо задля захисту Житомирщини та України», - наголосив Віталій Бунечко.

Нагадаємо, 20 травня в ефірі національного телемарафону начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко розповідав, зокрема, про укріплення рубежів на півночі області і запевняв: «якщо комусь захочеться зайти з боку білорусі на територію Житомирської області, то ми дамо гідну відсіч, і підуть піджавши хвости».

Як повідомляв Житомир.info, у перший день повномасштабної війни, близько 5-ї ранку 24 лютого 2022 року, російські війська атакували кордон України зі сторони росії та білорусі, в тому числі – в Житомирській області. Станом на кінець березня в Житомирській області були окуповані чотири села Народицької громади неподалік Чорнобильської зони. Вдень 4 квітня керівник ОВА Віталій Бунечко повідомив, що на території Житомирської області російських окупаційних військ вже немає.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кордон Бунечко Тимошенко білорусь оборона  
Матеріали по темі