Влада

У Житомирі, Бердичеві та Новограді-Волинському заступниця міністра освіти перевіряла готовність закладів та укриттів до нового навчального року

4 August 2022, 10:41

3 серпня у межах робочої поїздки до Житомирської області заступниця міністра освіти і науки Віра Рогова спільно з представниками ОВА, ДСНС і Нацполіції перевіряли школи та дитсадки Житомира, Бердичева та Новоград-Волинського на готовність виходити на очний формат навчання.

Про це 3 серпня повідомляє Міністерство освіти і науки України.

«Заступник Міністра обговорила підготовку до нового навчального року з колективами ліцеїв, закладу дошкільної освіти, шкіл, профтеху та університету. Особлива увага приділялася огляду створених безпекових умов у закладах. Наразі в усіх 66 територіальних громадах триває робота комісій з обстеження закладів освіти, до яких залучені всі відповідальні за підготовку до нового навчального року сторони: представники місцевих органів управління освітою, фахівці місцевих підрозділів ДСНС, Нацполіції, фахівці із питань цивільного захисту», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в МОН, у відвіданому садочку найпростіше укриття задовольняє не тільки потреби дітей, які відвідують цей садочок, а й вихованців закладу дошкільної освіти розташованого поруч. В укритті створено зони відпочинку, санвузли, застосовано новітню технологію для підлоги («суха підлога»), що зменшує кількість пилу та не дає збільшуватися вологості.

«Заступник Міністра акцентувала увагу керівників закладів дошкільної і загальної середньої освіти на важливості зарахування дітей із числа ВПО, аби всі діти були охоплені освітою та соціалізувалися. Також вона закликала розглядати можливість працевлаштування вчителів, які тимчасово перемістилися з основного місця проживання у зв'язку зі збройною агресією рф», - додали в Міністерстві освіти

Віра Рогова також обговорила з ректоратом місцевого університету перебіг вступної кампанії та ознайомилася з роботою приймальної комісії в умовах воєнного стану. Особливу увагу приділили огляду новобудови для наукового ліцею, що була створена у 2021 році.

«Крім того, у школах оглянули «класи безпеки» та спільно з ДСНС ще раз обговорили умови, що дозволять закладам освіти розпочати роботу в очному форматі. Тривають ремонтні роботи й щодо приведення в належний стан закладів освіти, що були пошкоджені або зруйновані внаслідок обстрілів рф. Область налічує 77 таких закладів», - зазначили в МОН.

Нагадаємо, у Житомирській області місцеві громади виділили 26 млн грн на обладнання укриттів у школах: 70% шкіл уже готові приймати учнів.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 1 липня 2022 року у закладах освіти проводився аудит укриттів та лише розроблялася логістика.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття безпека школи дитсадочки ДСНС МОН 
Матеріали по темі